Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

DE ULTIEME BUCKET-LIST VOOR TAHITI

tahiti
De bestemming Tahiti is sowieso al een bucket-list bestemming. Wie naar dit paradijs reist, moet zeker volgende 5 must-do’s doen om de reis nóg onvergetelijker te maken! Allemaal activiteiten die net een stapje verder gaan, weg van de clichés en platgetreden paden.

1. Zwemmen tussen honderden haaien
Sowieso vind je op Tahiti en haar eilanden een super indrukwekkende onderwaterwereld. Snorkelen tussen vissen die lijken op Nemo of roggen is overal mogelijk. Maar wat je zeker niet mag missen is de Tiputa Pass op het eiland Rangiroa in de Tuamotuarchipel! Door de stroming vind je de ‘Muur van de 100 haaien’. No worries: deze exemplaren mogen dan goed lijken op hun dreigende soort- en naamgenoten: ze zijn compleet ongevaarlijk.

2. Logeer op Maupiti, Bora Bora maar dan 50 jaar gelegen
Het eiland Bora Bora is ongetwijfeld het bekendste eiland van Frans-Polynesië. De 50 tinten blauw van het water in de lagune zijn inderdaad waanzinnig mooi. Maar op het zustereiland Maupiti iets verder in de Genootschapsarchipel, is het zeker even mooi. Amper 13 km² groot, en een even indrukwekkende natuur, nog helemaal ongerept. Authenticiteit troef!

3. Vis je eigen parel op als Kerstcadeau
De 14 eilanden in de Gambierarchipel bevinden zich het verst verwijderd van Tahiti. Hierdoor is het toerisme op deze eilanden, vooral gekend voor hun parelkwekerijen, nog ongerept. Heel bijzonder om net daar je eindejaarsfeesten te vieren samen met de locals in een intieme sfeer. Ga je eigen parel vissen als kerstcadeau.

4. Bezoek de eerste aanlegplaats van Brel
Als eerbetoon een steen leggen op het graf van Jacques Brel is sowieso een must voor wie naar de Markiezenarchipel reist. Maar denk ook eens aan het eiland Tahuata! Een eiland enkel bewoond door kunstenaars dat bekend staat om zijn kalmte, sereniteit en creativiteit.

5. Doe zoals de locals
Polynesiërs kunnen als de beste dansen, zingen en muziek maken met de ukulele. Het bewonderen van zo’n Polynesische show staat meestal standaard op het programma. Maar laat het niet bij kijken alleen. Doe mee, doe die schoenen uit, bindt een pareo rond je middel – ja ook voor de mannen- en laat je heupen wiegen en handen sierlijk rollen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 3 augustus 2015 door in Travelweetjes, Ver weg bestemmingen.
%d bloggers liken dit: