dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

‘Whipsers of Oman’ gratis download

Oman, gastvrij en vrouwvriendelijk…

Wie omwille van de veiligheid nog twijfelt om naar Oman te reizen kan zijn vrees meteen aan de kant schuiven. Het sultanaat staat in de top 10 van meest veilige landen om op reis te gaan volgens het “Travel & Tourism Competitiveness Report 2015” van het World Economic Forum. Met plaats negen scoort Oman zelfs beter dan België, dat op het nummer zestien staat! http://www.mmis.co/News/WEF-TT-2015/report.pdf

Oman is niet alleen een veilig, maar tevens een vrouwvriendelijk land. En dan hebben we het niet alleen over het feit dat het land gemakkelijk alleen als vrouw of met een vrouwengroep te bereizen valt. In het Sultanaat rijden de Omaanse vrouwen met de wagen, vindt men ze terug op alle niveaus in het maatschappelijke leven en worden ze zelfs evenveel betaald als de mannen voor dezelfde functie. Uiteraard heeft dit alles te maken met het feit dat de huidige leider Sultan Qaboos van bij de aanvang van de machtsovername in 1970, geijverd heeft voor gelijke rechten van de Omani vrouw. 45 jaar geleden waren er geen scholen voor meisjes. Vandaag zijn er meer vrouwen dan mannen ingeschreven in instellingen voor hoger onderwijs. Hun deelname aan het dagelijkse arbeidsproces neemt meer en meer toe. In haar nieuwe e-boek ‘Whipsers of Oman’ bracht de Belgische journaliste en schrijfster Maria Dekeersmaeker hoofdzakelijk vrouwenverhalen bij elkaar.

De verhalen zijn geen fictie, maar ieder op zich portretten van vrouwen, die vertellen hoe ze in hun dikwijls nog traditionele en meestal tribale omgeving hun dromen waar maken en deel uit maken van de modernisering van hun land. Het verzamelen van de verhalen nam zeven jaar in beslag. Zowel jongere als oudere generaties van vrouwen, ongeacht hun status in de maatschappij, komen aan het woord. Zo is er het verhaal van de studente Sara die er van droomt om actrice te worden en er dan ook volledig voor gaat. Zo zijn er de getuigenissen van vrouwen met borstkanker en hoe zij hun ziekte een plaats geven in hun leven. De verhalen van Dr. Aida en Naifa lichten een tipje van de sluier op over hoe de modernisering, plaats vond in hun land. Amal vertelt over hoe zij haar persoonlijke vrijheid ervaart door met de wagen te rijden. Amna vertelt dan weer het verhaal over het feit hoe ze omging met het onrecht dat haar vader (als slaaf) werd aangedaan in het verleden. Kortom ‘Whispers of Oman,’ vertelt verhalen over vrouwen vol levenslust, daadkracht, met eerlijke en soms gevatte uitspraken. Het boek bevat 38 verhalen met foto’s.

Vanaf 26 augustus, vijf dagen lang, kunnen lezers het e-boek via https://mariastories.com/whispers-ebook gratis downloaden.

oman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 augustus 2015 door in Afrika, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: