dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Hoge vroegboekkortingen doen Vlaming voor winterzon kiezen

20% meer interesse in vakanties naar Gran Canaria, Tenerife en Egypte

vroegboekkortingen-winter-2015-2016

“Oude bekende” reisbestemmingen zoals de Canarische eilanden, Tenerife en Egypte hebben deze zomer aan populariteit gewonnen. Mede door de politieke situatie in onder andere Griekenland en Turkije, zijn Gran Canaria en co. hoger op de agenda komen te staan. Belgische touroperators trekken die tendens verder naar de winter van 2015 en bieden nog tot en met september extra hoge vroegboekkortingen aan naar de drie “oude bekenden”.

“Gran Canaria, Tenerife en Egypte zijn eigenlijk altijd al erg populaire winterzonbestemmingen geweest”, zegt Jurgen de Vos, Algemeen Directeur van vakantievergelijkingssite Vakantiedeals.be. “Maar deze zomer zien we een duidelijke stijging van het aantal Belgen dat naar daar trekt. De Belgische touroperators hebben daarop ingespeeld en bieden nu zeer hoge vroegboekkortingen aan voor wie aankomende winter naar één van die drie landen wil trekken.” De eerste golf van vroegboekkortingen loopt tot eind augustus, waarna er een tweede kortingsgolf van start gaat die tot eind september zal duren.

De politieke perikelen van Griekenland en Turkije blijven niet zonder gevolgen en dat vertaalt zich in een aantal cijfers: Tenerife mocht in vergelijking met augustus 2014 24% meer Belgen ontvangen, Gran Canaria 16% en Egypte herstelt enigszins met een stijging van 12% tegenover vorig jaar. “Vooral Egypte kan als ‘oude bekende’ bestempeld worden”, zegt Jurgen De Vos van Vakantiedeals.be. “Egyptes reputatie als politiek onrustig is nu verschoven naar andere landen, waardoor het land een toeristische heropleving kent. Gran Canaria en Tenerife zijn constantere bestemmingen, maar profiteren mee van het verschuivende zoek- en boekgedrag van de Belg.”

Belgische touroperators spelen in op die trend en bieden extra aantrekkelijke prijzen aan voor een winterzonvakantie in één van de drie landen. Gran Canaria, Tenerife en Egypte mogen zich alledrie gelukkig prijzen met een goedweergarantie gedurende het hele jaar en zijn om die reden de ideale bestemming om ’s winters de zon op te zoeken. De stijgende populariteit van de drie “oude bekenden” maakt dat er momenteel dus zeer hoge vroegboekkortingen te verkrijgen zijn. Zoals elk jaar zijn de vroegboekkortingen reeds in augustus begonnen, dus wie nog van de meest scherpe prijzen wil genieten, heeft nog een week de tijd. Vanaf begin september start de tweede vroegboekingsperiode, waarin de iets lagere, maar nog steeds aantrekkelijke kortingen gepromoot worden.

Omdat de voordelen tussen de touroperators sterk verschillen, is het belangrijk om te vergelijken. Vakantiedeals.be maakte een overzicht van alle voordelen die de reisagentschappen momenteel aanbieden. Dit overzicht kan geraadpleegd worden via http://www.vakantiedeals.be/nieuws/overzicht-vroegboekkortingen-winter-20152016.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 augustus 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: