dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

DE MOOISTE HERFSTVAKANTIE BELEEF JE OP CORSICA

De herfst is een heel aangenaam seizoen op Corsica en een vakantie in die periode betekent méér rust en ontspanning.
Op het eiland heerst een zacht klimaat met mooie, zonnige herfstdagen en heerlijk warm zeewater. Ontspanning verzekerd! Geen overvolle stranden of bomvolle terrasjes, maar een intieme, relaxte vakantie in de herfstkleuren van een ongerepte natuur.

Voor een geslaagde herfstvakantie heb je mooi weer nodig. Op Corsica ben je zeker van een stralende najaarszon met zachte temperaturen van om en bij 25°C, frisse nachten en warm zeewater, ideaal om te zwemmen of allerlei watersporten te beoefenen. De zon schijnt tot negen uur per dag, zodat het er overdag heerlijk warm is. Kortom, vanaf de maand september kun je Corsica ontdekken in de beste weersomstandigheden.

Ongekende natuurpracht
Het ‘Île de Beauté’ heeft zijn naam niet gestolen, want Corsica is een van de mooiste eilanden in de Middellandse Zee. En het is nog mooier in de herfst, waarin de natuur alle tinten van oranje kleurt. Tussen de zee en de bergen wachten je tal van verrassingen. Na een zomerse dag kun je ’s avonds genieten van het eerste knetterende haardvuur. De meeste hotels, winkels en restaurants blijven open. Het najaar is de ideale periode om het eiland met je partner, vrienden of reisgroep te verkennen. Tijdens wandelingen kun je paddenstoelen of kastanjes plukken, die in streekgerechten worden verwerkt.

Wandelparadijs
Corsica is een eersterangs wandelbestemming met een netwerk van wandelpaden die het eiland in alle richtingen doorkruisen. Doorgewinterde stappers weten de beste reisperiode te kiezen en dat is het najaar, want in juli en augustus stijgt het kwik te hoog om te stappen. Voor de geoefende wandelaar heeft Corsica enkele fantastische langeafstandspaden in petto zoals de GR 20 die het eiland van noord naar zuid doorkruist.
Het eiland biedt in het najaar ook een ruime waaier aan wandelmogelijkheden voor wie het wat rustiger aan wil doen en de grote drukte tijdens de zomervakantie wil vermijden. Senioren zullen maar al te graag de wandelpaden langs de kust, de Calanches van Piana, de ‘chemin des crêtes’ en de Sanguinaires eilanden verkennen, terwijl ze tussendoor kunnen genieten van een zwempartijtje in het turquoise water.

Culinaire herfst op Corsica
Op zoek naar een vakantiebestemming voor de herfst waar ook je smaakpapillen worden verwend? Kies dan voor Corsica, je zult het je niet berouwen. De Corsicaanse keuken is beroemd en in het najaar is Corsica met zijn seizoensvruchten, vijgen, kastanjes of druiven, een echte topbestemming voor lekkerbekken. Zo proef je er onder meer gerechten op basis van kastanjemeel, dat deel uitmaakt van de traditionele Corsicaanse keuken en in tal van gerechten voorkomt, zoals polenta. De periode van de wijnoogst is uiteraard ideaal om de streekwijnen te ontdekken (9 AOC-wijnen en inheemse wijnstokrassen). Er zijn meer dan genoeg gelegenheden om het eiland, zijn erfgoed en specialiteiten te ontdekken: kleine producenten en hoevetoerisme in het hartje van het eiland, traditionele markten in de oude Genuese steden Ajaccio of Bastia, of evenementen voor fijnproevers zoals het Honingfeest (in de stad Murzo in september) of de Kastanjebeurs (half december in Bocognano).

Wegwezen!
Een herfstvakantie op Corsica is makkelijk geregeld. Er is een groot aanbod goede verblijfsmogelijkheden (hotels, vakantiewoningen, hoevetoerisme, campings, bed & breakfast, gîtes d’étape). Het eiland is het hele jaar door makkelijk bereikbaar, met vier internationale luchthavens (5 rechtstreekse vluchten per week vanuit Brussel met Brussels Airlines) en bootverbindingen vanuit Zuid-Frankrijk naar zeven verschillende havens. Alle informatie vind je op http://www.visit-corsica.com. Twijfel niet langer en trek dit najaar naar Corsica om je volledig te herbronnen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 1 september 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: