dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Het Lekkere Westen 2015: 97 West-Vlaamse chefs inviteren

97 West-Vlaamse chefs inviteren om te genieten in Brugge en de vier regio’s

Met de derde editie van ‘Het Lekkere Westen’ presenteert het provinciebedrijf Westtoer een origineel concept voor een korte vakantie of een weekendje weg in het najaar. Absolute aanraders rond deze tijd zijn de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. De lekkere tafel blijft een meer dan belangrijk thema. Zeker in de West-Vlaamse regio’s en steden vind je absolute topkwaliteit. De 97 chefs van Het Lekkere Westen presenteren het allerbeste uit hun streek.

Toeristische tips van ambassadeurs
Voor ‘Het Lekkere Westen’ selecteerde Westtoer samen met Horeca West-Vlaanderen niet minder dan 97 chefs uit de Westhoek, de Kust, het Brugse Ommeland, de Leiestreek en Brugge. Allemaal werken ze graag met producten uit hun streek. De chefs van Het Lekkere Westen zijn uitgegroeid tot echte ambassadeurs voor hun regio. Op de website http://www.hetlekkerewesten.be en in een kleurrijk magazine vertellen ze over hun passie voor de regio en over hun favoriete adressen in de streek.

De chefs presenteren een gerecht of menu ‘Het Lekkere Westen’. De actie ‘Het Lekkere Westen’ is voor de chefs een perfecte aanleiding om met de seizoensgebonden streekproducten originele gerechten te bereiden. Potentiële toeristen kunnen via de actie ook kennis maken met logeeradressen en ongekende plekjes.

De actie loopt van 15 september tot 15 november.

Het Lekkere Westen in Brugge: Patrick Devos–Patrick Devos, Ann Vissers–Den Amand, Kurt Van Daele–Kurt’s Pan, Daan Cornilly –De Florentijnen, Reinout Reniere–Zeno, Dirk Vandenbosch–Crowne Plaza Café, Jurgen Aerts–Kok Au Vin, Geert Vanhee–’t Zwaantje, Kristof Deprez–De Mangerie, Gregory Slembrouck – Le Mystique, Wim Vansteelant – Guillaume

De chefs in het Brugse Ommeland: Joost Meire– d’Afspanning–Beernem, Bert Fichefet–De Roste Muis–Bekegem, Patrick Van Hoorn-de Zuidkant-Damme, Koen Minne–Ter Haeghe–Gistel, Gregory Schatteman– Schatteman– Hertsberge, Wim Uyttersprot–Tannine et Cuisine–Jabbeke, Olivier Dardenne–Bistro O’Point–Loppem, Chris Beke–Laurel & Hardy–Oostkamp, Jan Schaek–De Stokerij–Oudenburg, Bert Denoulet-Tafel 10-Ruiselede, Floris Panckoucke-Floris-Sint-Andries, Leo Callewaert-’t Apertje–Sint-Kruis, Filip Claeys–De Jonkman–Sint-Kruis, Pieter Lonneville–Tête Pressée– Sint-Michiels, Johan Commeyne–Zandwegemolen–Sint-Pieters, Peter Vancoillie-Bistrotheek-Torhout, Nathalie Plaiy–Den Haze–Wingene, Gert De Mangeleer–Hertog Jan–Zedelgem, Paul Deuss–Het Mortierken–Zuienkerke, Steven Devriendt–Cuisine Kwizien-Zwevezele.

Voor de Kust : Ann Warrinnier–Oosterstaketsel–Blankenberge, Piet Devriendt–Oesterput– Blankenberge, Dirk Crauwels–Seasons–Blankenberge, Marc Dekempe-’t Fregat-Blankenberge, Donald Deschagt–L’Homard et la Moule– Bredene, Stijn Bauwens–De Kruidenmolen–De Haan (Klemskerke), Stéphane Buyens–Le Fox–De Panne, Sandrine Auvray–Huyze Armalot–De Panne, Jean-Paul Bonnez-La Coupole-de Panne, Bart Desmidt – Bartholomeus–Knokke-Heist, Hendrik Dierendonck-Carcasse-Koksijde, Véronique Dewulf-8Chef-Koksijde, René Van Aeken–Wielrijdersrust ‘het dorstige hart’–Koksijde (Wulpen), Ivan Puystiens–Oh Restaurant–Koksijde, Michael Yates-Julia-Koksijde, Hannelore Vandamme-Soll Cress-Koksijde, Pieter Bauters-Eat&Sea-Middelkerke, Johan Desmet –Kromme Elleboog- Middelkerke(Leffinge), Ronny Pieters-De Kopernunne-Middelkerke (Sint-Pieters-Kapelle), Vincent Florizoone–Grand Cabaret–Nieuwpoort, Steve D’hoedt-De Roos-Nieuwpoort, Nikolaï Bruynsteen-La Muse-Nieuwpoort, Christophe Snauwaert –Toi Moi et la Mer–Oostende, Peter Moyaert–Mange Tout–Oostende, Dominique Bouttelisier–La Galleria–Oostende, Luc Deklerck–Bistro Mathilda–Oostende, Laurent Vandekerckhove-Savarin-Oostende, Jean Van der Stuyft-Finess-Oostende, Katrien Bequé-Bistr’O Plat’O-Oostende, James Desimpelaere-‘t Botteltje-Oostende, Ann&Megan Rommelaere-Galerie Beausite-Oostende, Marianne Pauwaert–Tijdok–Zeebrugge.

Het Lekkere Westen in de Leiestreek: Ludovic Ghyselen-Argendael-Bellegem, Domien Plovier–’t Rusteel–Gullegem, Matthieu Beudaert– Table d’Amis–Kortrijk, Matthias Speybrouck-Va et Vient-Kortrijk, Martijn Defauw-Damier-Kortrijk, Dirkjan Decock-Taste and Colours-Kortrijk, Jurgen Maene–Fond & Fumet–Marke, Tim Boury–Boury–Roeselare, Sofie Gaytant-Sofie’s Choice-Roeselare, David Bertolozzi-Berto-Waregem,

De chefs uit de Westhoek: Joris Missiaen–Potje Paté–Alveringem, Hilde Stekelorum–Tapa Tapa–Alveringem, Jean Francois Vermaut–De Zaligheid–Beveren ad IJzer, Bert Boussemaere–Notarishuys–Diksmuide, Tijl De Vriendt–Water en Vuur–Diksmuide, Jurgen Carron-Lettenburg-Diksmuide, Tom Cloet–Bistro ’t Verschil–Gits (Hooglede), Stefaan Samoey–De Rentakker–Heuvelland, Bart Dhont-Hostellerie Kemmelberg-Heuvelland, Pieter Janssens-Den Heksestoel-Heuvelland, Willem Buekenhoudt–Bistro Fino–Ieper, Vilhjalmur Sigurdarson-Souvenir-Ieper, Kurt Kuypers-Au Gourmand-Ieper, Fabrice Delahaye-Pakhuis-Koekelare, Wannes Vandenberghe-de Hooipiete-Lo-Reninge, Bert Recour–Pegasus–Poperinge, Ellen Vermote-Passage-Poperinge, Kris Pollentier– Manoir Ogygia–Poperinge, Dominique Bondue–Amfora–Poperinge, Geert Pattijn–Boerenhol–Reningelst, Jean Vandenberghe–Olijfboom–Veurne, Benjamin Van Robaeys-De Oogappel-Veurne, Stefaan Coutteneye–Hommelhof–Watou, Kathleen Vanderbeke&Pieter Verheyde-Terminus-Watou (Abele).

het lekkere westen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 21 september 2015 door in België, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: