dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

GROEN SLOVENIË GASTLAND OP COUNTRYSIDE+

De beurs COUNTRYSIDE+ wordt georganiseerd in Flanders Expo Gent, van 30 oktober tot 2 november 2015. Voor deze 21ste editie trekken de organisatoren de groene kaart en zetten het bos in de kijker. Daarbij hoort een gastland en dan is Slovenië een logische keuze. Het kleine, sympathieke land, tussen de Alpen en de Adriatische Zee, is een op en top groene vakantiebestemming.

Slovenië kmetija Matk

Dat Slovenië een aangename verrassing is, konden onlangs nog enkele Belgische journalisten ervaren tijdens een persreis. Hun reacties achteraf waren eensluidend positief én enthousiast:

“Slovenië, een mooie ontdekking met prachtige landschappen en een gastvrije bevolking.”
(Garitte Lauranne, La Libre Belgique)
“Ik hou van de authenticiteit en van de mensen.”
(Liliane Vandenheede, destandaard.be)
“Slovenië zindert in alle schakeringen groen”
(Karin Van Opstal, Actief Wonen).

Natuurland Slovenië
Hoe groen en hoe rijk Slovenië is aan natuur zeggen de volgende cijfers: meer dan 66% van de oppervlakte is bosgebied en Slovenië telt 1 nationaal park, 3 regionale parken en maar liefst 7 landschapsparken. Een derde van het land is beschermd gebied en maakt als dusdanig deel uit van Natura 2000, het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Slovenië is binnen dat netwerk de absolute koploper van alle lidstaten van de Europese Unie. De natuurliefhebbers en de actieve vakantiegangers kennen beslist het Triglav Nationaal Park, met de hoogste berg van het land die voor de Slovenen ook symbolisch belangrijk is. Verder is er ook nog het fantastische meer van Bohinj, net onder de Julische Alpen. Maar er zijn ook tal van minder bekende regio’s waar de natuurpracht al even indrukwekkend is zoals het natuurparadijs Bela Krajina met de Kolpa rivier, de Logarska Vallei en ook de Soča Vallei, een trekpleister voor rafting en canyoning. Alle drie deze regio’s zijn dan ook terecht drie ‘European Destinations of Excellence’.

Authentieke boerderijvakanties en Slow Travel
Bij een vakantie in het groen hoort een accommodatie in het groen en waar kun je beter verblijven dan op een authentieke boerderij midden het Sloveense landschap. In Slovenië is er keuze uit maar liefst 850 boerderijen waaronder 400 boerderijen ook een authentiek verblijf aanbieden. Maak kennis met de gastvrijheid, ontdek de prachtige natuur van Slovenië en pluk en proef de heerlijke producten van het land.

Bezoek Slovenië op Countryside+
Voor een kennismaking met Slovenië ga je van vrijdag 30 oktober tot maandag 2 november naar Flanders Expo Gent. Je kunt er informatie sprokkelen over je komende vakantiebestemming op de beurs Countryside+ . Open van 10.00 u tot 18.00 u (vrijdag tot 21.00 u). Toegangsprijs volwassenen € 12. Meer informatie via http://www.countryside.be.

http://www.slovenia.info
http://www.slovenia.info/touristfarms

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 oktober 2015 door in Slovenië, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: