dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Zoute Grand Prix 2015 @Knokke-Heist

Dit jaar vindt de zesde editie van de Zoute Grand Prix plaats in Knokke-Heist. Van 8 tot 11 oktober 2015 is de badplaats “the place to be” voor liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en premium automerken. Gespreid over vier dagen lopen er vijf evenementen waarin feilloze mechaniek, glimmend metaal en exclusief vakwerk uit vervlogen tijden centraal staan. Van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 oktober vindt de Zoute Rally by Chubb Insurance plaats. Die bestaat uit een regelmatigheidsrally en een balade voorbehouden voor 185 exclusieve oldtimers met eerste inschrijvingsdatum in het verkeer vóór 1965 (pre- & post-war).

Regelmatigheidsrally met start en aankomst op het Albertplein
De Zoute Rally start en komt aan op het Albertplein (Het Zoute). De regelmatigheidsrally wordt gereden over twee dagen met gemiddelde snelheden en regularity tests (RT’s). Per dag leggen de wagens zo’n 125 kilometer af, vooral op de openbare weg, met onderweg de behendigheids- en snelheidsproeven. Het parcours strekt zich uit van Knokke-Heist over de polders tot enkele pittoreske plaatsen in het hinterland en over de grens in Nederland. Het precieze traject wordt vrijgegeven bij de start. Op dat moment ontvangen de piloten een roadbook met alle nodige inlichtingen over de route, de controles en de neutralisatieperiodes.

Flying ¼ Mile in Heist
Op vrijdag 9 oktober 2015 is er in de Graaf d’Ursellaan, vlakbij de Elizabetlaan in Heist, ook een spectaculaire snelheidsproef voorzien: de Flying ¼ Mile. Naast het regelmatigheidscriterium nemen ook een vijftigtal oldtimers deel aan een ballade. Deze niet-gechronometreerde ‘autowandeling met roadbook’ volgt in dezelfde streek een kortere route. De ballade is voor de deelnemers een waardige afsluiter van zowel het zomerseizoen als de kalender van oldtimer-evenementen. Met een totaal deelnemersveld van 185 klassieke wagens zit de Zoute Rally by Chubb Insurance aan het maximum aantal deelnemers.

Advertenties

Eén reactie op “Zoute Grand Prix 2015 @Knokke-Heist

  1. De Kriebel
    5 oktober 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 oktober 2015 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: