dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Halloween in Dover, Kerst in Kent of York, Oudejaar op zee met P&O

Met P&O Ferries naar Engeland, van Halloween tot Nieuwjaar!

Het verbaast telkens weer hoe dichtbij Engeland is voor een autovakantie.
Met P&0 Ferries sta je in een mum van tijd in Dover of Hull. Beide havensteden zijn de poort naar zoveel interessante bestemmingen en vooral naar talloze evenementen die de agenda van het najaar in Engeland rijkelijk vullen.

Richting Zuid-Engeland zijn er 23 overtochten per dag tussen Calais en Dover en als je ’s avonds vertrekt in Zeebrugge dan kom je de volgende ochtend uitgerust aan in Hull in Noord-Engeland. Kortom, met P&0 Ferries kun je makkelijk een korte break in Engeland organiseren, zelfs voor één dag. Dat is handig om één van de attractieve en kindvriendelijke evenementen mee te pikken, tussen Halloween en Nieuwjaar.

1. Bestemming Zuid-Engeland – Calais/Dover route
Als nergens anders wordt in Engeland Halloween gevierd. Het feest kent zijn hoogtepunt op 31 oktober, de avond voor Allerheiligen. In Kent en Sussex, op een steenworp van de aanlegsteiger van P&O Ferries in Dover, is de periode voor en na Halloween ‘the spookiest time of the year’. Dat is logisch want de Halloween-spoken voelen zich goed thuis in Dover Castle, Hever Castle, Penshurst Place en andere griezelende plaatsen die je alleszins moet bezoeken.

Nog vanuit Dover reis je in geen tijd naar Canterbury, een van meest interessante historische steden van Engeland. Je kunt er naartoe tijdens een daguitstap en er is zelfs voldoende tijd om te shoppen en leuke cadeautjes te kopen voor onder de kerstboom. Overigens kun je in Canterbury genieten van de fantastische kerstsfeer, op de Christmas Market of tijdens een opvoering van Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen in het Marlowe Theater. Ben je een echte shopaholic rij dan meteen van Dover naar Dartford en naar de Bluewater Shopping Mall, een groots winkelcentrum mét leuke restaurantjes.

Met Kerstmis naar Kent want ook daar hebben ze sfeervolle kerstmarkten. In Turnbidge Wells is er een schaatspiste, omringd met gezellige winkeltjes, bars en eetkraampjes.

2. Bestemming Noord-Engeland – Zeebrugge/Hull route
Ook York is aantrekkelijk voor een minitrip, dankzij P&O Ferries makkelijk te organiseren. ‘s Avonds vertrekken in Zeebrugge, een volle dag genieten in York en ’s avonds terug huiswaarts met de ferry. Voor een korte break tijdens de herfst of de winter is deze reisformule niet te versmaden. Vooral omdat York zo sfeervol is, zeker tijdens de eindejaarsperiode, en historisch interessant met tal van bezienswaardigheden.

In York is er een Christmas Festival van 19 november tot 23 december.

3. New Years Cruise Zeebrugge
2016 komt er met rassenschreden aan maar voor het zover is vieren we eerst nog Oudejaarsavond. Daar kijken we met zijn allen naar uit en ieder jaar willen we er iets speciaal van maken. Voor een heel bijzonder en onvergetelijk oudjaar kunnen we deze keer bij P&O Ferries terecht. De ferrymaatschappij pakt naar aanleiding van oud naar nieuw uit met een super aantrekkelijke aanbieding, een fantastische Oudejaarscruise in Zeebrugge. Ben je op zoek naar een originele manier om het nieuwe jaar in te zetten, dan is deze ‘kers op de taart van P&O Ferries’ de beste formule.

Op de cruiseferry Pride of York wordt er gefeest, met een aperitief, lekker eten en live entertainment. Als het weer meezit vertrekt de ferry rond middernacht langs de kust zodat de feestvierders het vuurwerkspektakel kunnen zien. Familie en vrienden vieren tot diep in de oudejaarsnacht en dan wacht een heerlijk bed om van het feestgedruis te bekomen. Je hebt dus geen BOB nodig om thuis te geraken want tijdens de overgang van 2015 naar 2016 is de kapitein van de ferry jouw betrouwbare BOB (www.poferries.com/oudejaarscruise , tel. 02 808 50 25). Voor € 149 per persoon (all-in) kun je deze cruise meemaken.

DeKriebelOpReis Sound Mirrors Kent

DeKriebelOpReis Sound Mirrors Kent

Tarieven overtochten najaar
• Calais/Dover vanaf € 45, per enkele reis (auto en inzittenden)
• Zeebrugge/Hull vanaf € 169, per enkele reis (2 personen in binnenhut)
• Voor speciale kortingen: http://www.POferries.com
• Info en reservaties: 028 085 020

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 14 oktober 2015 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk, ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: