Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Op vakantie met de caravan of de motorhome

Op vakantie met de caravan of de motorhome :
een top 3 van de meest populaire bestemmingen

De internationale beurs voor caravans en motorhomes Mobicar vroeg zijn exposanten – tenslotte echte experts – naar de meest populaire bestemmingen van Belgische liefhebbers van het mobiliteitstoerisme. Uit deze rondvraag blijkt dat toeristen liefst een gemiddelde afstand van 500 à 1.500 km afleggen tussen thuis en de camping. Daarnaast gelden er nog andere factoren: een goed wegennet, de culturele en gastronomische rijkdom, …. Hieronder volgt de top drie bestemmingen volgens de Mobicar-exposanten:

1. Frankrijk

De zeshoek met zijn vele gezichten en zijn enorme rijkdommen is het favoriete land voor caravan- en motorhomereizigers. Het land heeft een uiterst ontwikkeld wegennetwerk. Bovendien vergemakkelijken de talrijke stop- en parkeerplaatsen de verplaatsing met vrijetijdswagens. Zelfs de Franse hoofdstad ontvangt tegenwoordig zonder problemen caravans en motorhomes, met campings langs de Seine.

2. Spanje

Om te kunnen genieten van alle troeven van “la vida española”, zijn Spaanse routes met de caravan of de motorhome niet te missen. De gratis snelwegen en de goed uitgeruste campings maken Spanje tot één van de meest bekoorde landen voor Belgische toeristen die reizen met een vrijetijdsvoertuig.

3. Italië

Een rondreis met caravan of motorhome door Italië geeft iedereen de kans om de culturele rijkdom van het land op eigen tempo te ontdekken. Belgische toeristen laten zich maar al te graag door de Italiaanse gastvrijheid verleiden. In Italië kunnen caravans en motorhomes gratis parkeren op landbouweigendommen die over het grondgebied verspreid liggen. Zo geniet je optimaal van het Italiaanse platteland én van een warme ontvangst van lokale producenten.

Kampeerliefhebbers die nog niet over een vrijetijdswagen beschikken, zullen zeker hun gading vinden op Mobicar’15, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, waar exclusief de nieuwste modellen van 2016 worden voorgesteld.

Praktische informatie:

Data:
Van donderdag 15 oktober tot en met maandag 19 oktober 2015.

Openingsuren :
Elke dag van 10.00 tot 18.00 uur.

Plaats:
Brussels Expo (Heizel)
Belgiëplein 1
1020 Laken

Paleis:
6, 7, 9 et 11, goed voor 37.000 m² aan nieuwigheden.

quiberon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 14 oktober 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: