dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

CURAÇAOSE FOODTRUCKS MET STREET FOOD EN BATIDO’S

Foodtrucks kennen de laatste tijd een ware opmars in België. Denk maar aan het gezellige en succesvolle ‘Belgian Food Truck Festival’. Bij een trendy event hoort meestal ook een of andere hippe foodtruck. Dit concept bestaat op Curaçao al lang onder de naam ‘Truk’i pan’. Locals en toeristen ontmoeten elkaar bij zo’n Truk’i pan voor Street food en een snelle hap.

Curaçao is een gedroomde vakantiebestemming voor zij die houden van couleur locale. Daarbij hoort de sympathieke Truk’i Pan die langs de kant van de weg is opgesteld. Je ziet ze steeds meer, want ze zijn zo succesvol, niet alleen omdat je er lekkere dingen kunt kopen maar ook omdat het gezellige ontmoetingsplaatsen zijn.

De traditie van deze foodtrucks bestaat al langer op Curaçao. In een truck of oude caravan werden aanvankelijk alleen maar broodjes, met stoba (vlees) of kip verkocht. Maar tegenwoordig zijn het echte eethuisjes geworden met talloze meeneemgerechten zoals friet met allerlei sauzen, burgers, ribbetjes, steaks en vissoep. Het leuke er aan is dat de Truk’i pan tot laat in de nacht openblijft, zodat je er terecht kunt wanneer alle andere eetgelegenheden reeds gesloten zijn. Dit past volledig bij de Curaçaose cultuur want er wordt vaak laat gegeten.

Galiñia ku batata
Zon, warmte, zee, stranden, de prachtige natuur en heel wat cultuur maken van Curaçao een onvergetelijke tropische vakantiebestemming. Laten we het culinaire niet vergeten, want voor zij die van een lekkere keuken weten te genieten, is Curaçao een topbestemming. Bij de Truk’i pan zijn er heel wat verschillende gerechten te koop. Karkó, een schelpvis, en garnalen zijn heel populair. In een lokale Truk’i pan op Caracasbaai, genaamd BBQ Express, kun je ook genieten van een heerlijke oestersoep en bij vele andere ook ‘sopi marisko’ (gemengde vissoep). En wat verkiezen de locals? ‘Galiñia ku batata’ (kip met frietjes)!

curacao

Batido’s!
Nog meer lekkers langs de wegen in Curaçao vind je in de trucks die Batido’s verkopen. Elke ochtend begint met zo’n verfrissende én gezonde shake die je naar eigen keuze kunt samenstellen met soorten fruit zoals watermeloen, banaan, mango, ananas, papaja en noem maar op. Lang hoef je niet te zoeken voor zo’n heerlijke smoothie, want de stalletjes zie je werkelijk overal. Proef er zeker eentje met vers geperst fruit en ijs of nog beter, eentje met suiker en gecondenseerde melk. Ronduit heerlijk !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 26 oktober 2015 door in Curaçao.
%d bloggers liken dit: