Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

5 voordelen van een tweede verblijf aan een golfresort

Als je een tweede verblijf overweegt, waarom dan niet kiezen voor eentje gelegen aan een golfresort? Want golfspeler of niet, een verzorgde golfbaan in je tuin is altíjd een goed idee. Zo kan je in de nabijheid van een golfresort steeds volop genieten van absolute rust, een groen uitzicht en de aanwezigheid van topgastronomie. Daarnaast zorgt een uitgestrekt groen veld in je achtertuin er ook voor dat de drempel om zelf een balletje te slaan volledig verdwijnt. Nog niet overtuigd? Wij zetten de 5 voordelen voor jou op een rijtje.

tenerife

1) Een perfect onderhouden tuin
Je tuin zelf onderhouden is voltooid verleden tijd als je aan een golfresort woont. Een gekwalificeerde “Greenkeeper” staat fulltime in dienst om je uitgestrekte pelouse steeds piekfijn in orde te houden. Daarnaast wordt elke dag het veld gecheckt en wanneer het gras iets teveel zijn best doet met groeien, komt een professioneel team het gras maaien. En dat alles zonder ernaar te moeten vragen! De uren die je normaal met het wieden van onkruid zou spenderen, kun je nu voor andere activiteiten gebruiken.

2) Een groen uitzicht, ongeacht seizoen of klimaat
Van kale bomen of dor gras heb je geen last als je aan een golfbaan woont. Prioriteit nummer één is om toe te zien op de kwaliteit en de lengte van het gras, óók tijdens de wintermaanden. Wanneer er periodes van vorst voorkomen, zorgt een onderhoudsteam ervoor dat de groene vlakte direct terug op punt wordt gesteld. De villa’s en appartementen van het Abama Resort in Tenerife hoeven daar echter weinig tot geen rekening mee te houden, omdat de temperaturen ter plekke een heel jaar lang tussen de 23 en 32 graden liggen. Een fris, groen tapijt tijdens de winter is met andere woorden gegarandeerd.

3) Een oase van rust (buiten het gezoem van enkele golfkarretjes)
Wonen aan een golfresort staat ook gelijk aan stilte en verademing. De golfbaan is namelijk enkel toegankelijk voor golfspelers en golfkarretjes: rust en privacy verzekerd! Doordat golfbanen doorgaans erg uitgestrekt zijn en de spelers zich over een grote oppervlakte kunnen verspreiden, zal er nooit een groot aantal mensen op dezelfde plek spelen. Meer dan het getik tegen een golfbal of het gezoem van passerende golfkarretjes zul je er niet horen.

4) Topgastronomie in de onmiddellijke nabijheid
Golf mag dan misschien een elitaire sport zijn. Het imago van welgestelde golfspelers heeft zo ook zijn voordelen. Zo kan je in de nabijheid van een golfresort vaak uitstekende restaurants terugvinden. Voorbeeld bij uitstek is het Abama Resort in Tenerife. Het luxueuze complex bezit maar liefst acht restaurants op zijn terrein, waarvan er zelfs twee een Michelin-ster in hun bezit hebben. “M.B.” en “Kabuki” zijn restaurants die respectievelijk gekarakteriseerd zijn door pure smaken en de combinatie tussen de Japanse en Westerse keuken. De overige zes eetgelegenheden bezitten een aangename mix tussen gezelligheid, kwaliteit en design. En dat alles op wandelafstand van je eigen tweede verblijf.

5) Zelf een balletje slaan was nog nooit zo makkelijk
Uiteraard is een golfbaan langs je tweede verblijf ook gewoon ideaal omdat je onbeperkt je golfkunsten kunt bovenhalen. Gevorderde speler of onervaren beginner, golfen heeft voor iedereen een ontspannende werking. En de drempel om je te verplaatsen verdwijnt volledig, want je stapt gewoon je huis uit om een balletje te slaan!

Zin gekregen om een tweede verblijf aan een golfresort te kopen of huren?
Het Abama Resort is een gloednieuw vijfsterren golfresort aan de westkust van Tenerife, met prachtige vistas over het eiland La Gomera en de Atlantische oceaan. Het resort mikt op Europeanen die een tweede verblijf wensen in een exclusieve omgeving. Hierbij heeft men de keuze tussen volledig afgewerkte appartementen en villas of een woning op maat. Alle verblijven liggen aan een 18-hole golfterrein dat ontworpen is door Ryder-cup kampioen Dave Thomas. Eigenaars kunnen daarnaast gebruik maken van de faciliteiten van het Ritz Carlton Hotel dat eveneens deel uitmaakt van het resort, inclusief 8 restaurants (waaronder twee met een Michelin-ster), een spa en tal van luxe boetieks. Meer info: http://www.abamahotelresort.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 november 2015 door in Spanje en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: