dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

VAL THORENS OPENT SKISEIZOEN OP 28 NOVEMBER

Ondanks alle inspanningen voor de lancering van het wintersportseizoen op 21 november 2015, is het momenteel door de weersomstandigheden niet mogelijk om het skigebied te openen op het kwaliteitsniveau dat Val Thorens zijn klanten wil bieden. Daarom heeft Val Thorens de moeilijke maar weloverwogen beslissing genomen om de opening uit te stellen. Het skigebied heet alle wintersport fans van harte welkom op zaterdag 28 november!

Deze verschuiving van de openingsdatum is het gevolg van verschillende factoren die de situatie moelijker gemaakt hebben:

– Ondanks dat er sinds september al sneeuw gevallen is in Val Thorens, met een totaal sneeuwdek van meer dan 50 cm, zijn de bergen de afgelopen drie weken geconfronteerd met veel warmere temperaturen dan gemiddeld.

– Deze bijzondere situatie wordt nog versterkt door het feit dat er vanaf vrijdag hevige sneeuwval wordt verwacht in de hoger gelegen delen van de bergen. Hierdoor wordt het lastiger om de extra activiteiten op het gebied van vermaak te organiseren die al vanaf 12 november op de planning stonden en wordt ook de toegang tot het skigebied bemoeilijkt. Tevens heeft de pistedienst minimaal 4 dagen nodig om het skigebied te prepareren en de veiligheid te garanderen, ondanks de verdubbeling van het personeel in het gebied.

Val Thorens is er zich van bewust dat vele ski liefhebbers teleurgesteld zullen zijn door deze beslissing, maar door het uitstellen van de opening met een week kunnen ze een opening bieden die veel beter aan de verwachtingen van de vele ski liefhebbers voldoet.

Het weekend van 28 en 29 november zal in het teken staan van de officiële opening van het winterseizoen in een gezellige sfeer en tijdens dit weekend zullen tevens de Rock on Snowboard Tour en de Freegun Snowscoot Tour plaatsvinden. Wintersport fans kunnen volop profiteren van de besneeuwde hellingen, gratis het nieuwste snowboard materiaal uitproberen en aan talrijke activiteiten deelnemen.

Skipassen en accommodaties welke vooraf gereserveerd zijn voor het openingsweekend zullen terugbetaald worden of kunnen omgeboekt worden naar het weekend van 28 november. Gasten van het skigebied kunnen hiervoor contact opnemen met de accommodatie of met Val Thorens Reserveringen.

val thorens

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 november 2015 door in Wintersport en Winterpret en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: