dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Veiligheidsmaatregelen in Parijs, vraag en antwoord voor de citytripper

Paris-vous-dit-merci-FR-_-630x405-_-©-OTCP_block_mea
Uitzonderlijke maatregelen na de aanslagen van 13 november in Parijs:

Gevolgen voor de reiziger

Na de aanslagen in Parijs op 13 november, hebben verschillende reizigers vragen over de getroffen veiligheidsmaatregelen in de Franse hoofdstad. Hieronder vindt u de meest recente informatie en de gevolgen voor reizigers die de Franse hoofdstad willen bezoeken.

Grenzen en verkeer

* De grenzen zijn open. Iedereen kan zonder problemen naar Parijs reizen. Het Schengen-visum blijft geldig.
* Er zijn verscherpte grenscontroles in de Schengenzone. Er wordt niet systematisch gecontroleerd, maar iedere reiziger, ongeacht zijn nationaliteit, kan wel onderworpen worden aan een controle.
* Het lucht-, trein- en autoverkeer in Frankrijk verlopen normaal. Er kan wegens verscherpte veiligheidsmaatregelen wel een extra wachttijd zijn in de luchthavens. Iedereen is vrij om verplaatsingen te maken in Parijs en op het hele Franse grondgebied.

Toeristische attracties
Sinds woensdag 18 november zijn alle musea en culturele attracties open, op enkele uitzonderingen na. Een bezoek aan het Stade de France is weer mogelijk vanaf vrijdag 20 november. Alle grote shoppingcentra zijn normaal geopend. Parken, pretparken en kinderattracties zijn open. Om dagelijks op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen, kan de reiziger de volgende website consulteren: http://www.parisinfo.com

Noodtoestand

Fransen en buitenlanders die Parijs bezoeken, zullen geen enkele impact ondervinden van de uitgeroepen noodtoestand. De noodtoestand maakt het makkelijker om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen. De noodtoestand zal van kracht zijn tot eind februari 2016. Volgens prefectoraal besluit zullen alle publieke manifestaties verboden worden tot en met zondag 22 november middernacht. Alle manifestaties in privé omgeving worden toegelaten. Het is dan aan de organistoren om zelf de gepaste maatregelen te treffen.

Veiligheid
In Parijs en omgeving zijn 3.000 extra militairen ingezet. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen in de zeven toeristische wijken van Parijs (Montmartre, Champs Elysées, Champ de mars/Trocadéro, Louvre museum, Notre Dame, Châtelet, Opéra). Hier zijn driemaal zoveel politieagenten aanwezig als gewoonlijk. Ook het transportnetwerk wordt extra bewaakt : er zijn tweemaal zoveel politieagenten die patrouilleren op alle metrolijnen, op de RER A richting Disneyland en de RER C richting Versailles.
Videobewaking: er zijn 1.200 camera’s op publieke plaatsen en 15.000 op het transportnetwerk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 23 november 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: