Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Les 2 Alpes opent nieuwe blauwe piste

Met de eerste winterprik die ons Belgenlandje dit weekend heeft gekend, begint de drang naar echte sneeuw te groeien. Een reden temeer om jullie hier met sneeuwinfo, skiplezier en winterpret te overspoelen. Lees, kwijl, geniet & plan.

IN LES 2 ALPES IS ER NU EEN NIEUWE BLAUWE PISTE OM MAKKELIJK TERUG TE KEREN NAAR HET STATION!

Het grootste bouwproject ooit in een skigebied …

Al vele jaren doet zich de vraag voor of het niet mogelijk is om op een makkelijkere manier terug te keren naar het skistation. Les 2 Alpes heeft een verticaal profiel van pistes met makkelijkere pistes die hoog zijn gelegen en moeilijkere pistes beneden aan het station. Op dit moment maken de vakantiegangers gebruik van zwarte of rode pistes om terug te keren naar hun accommodatie, of een groene piste die vaak overvol is. Wat slechts een project was, is nu werkelijkheid geworden!!! In mei 2014 is het project van de nieuwe blauwe piste ‘Jandri 1’ voor een makkelijkere toegang naar de onderkant van de pistes van start gegaan. Op zaterdag 5 december kunnen de klanten kennismaken met deze nieuwe blauwe piste!

Nooit eerder werd er in een Frans skistation een bouwproject van een dergelijke omvang uitgevoerd, met zoveel kubieke meter aarde om te verplaatsen, af te graven en aan te vullen (550 000m3), maar ook 12 0000 bomen om over te planten en een budget van 10 miljoen euro.

Deze investering is winstgevender dan een nieuwe lift, want het maakt een totale herontwikkeling van het skigebied mogelijk voor een makkelijkere manier om naar het station terug te keren en de mogelijkheid om tussen 3400 m en 1600 m naar beneden te skiën via een blauwe piste (1800 m aan afdaling). Maar bovenal wordt het terugkeren naar het station op deze manier veiliger.

Les 2 Alpes vernieuwt en investeert voor het comfort van de vakantiegangers zonder hierbij het milieu uit het oog te verliezen. Er is aan alles gedacht! Zo zijn alle hellingen op zo’n manier bewerkt dat ze worden opgenomen in de natuurlijke hellingen om de visuele impact op het terrein van de piste te beperken. Op dezelfde manier zijn de werkzaamheden met het oog op de bescherming van de fauna van start gegaan na een periode van nestbouw van korhoenen en zal het planten van 12 000 bomen het mogelijk maken een vervangend habitat voor korhoenen te creëren en vooral om een bos te maken voor een zo’n natuurlijk mogelijk geheel.

De werkzaamheden die tussen mei en oktober 2014 zijn uitgevoerd: afgravingen en aanvullingen van grond boven- en onderaan het terrein (tussen 2400 m en 1600 m). De teams die meewerken aan het bouwproject hebben het terrein opnieuw vorm gegeven, groen aangeplant en 6000 bomen geplant. Om de bomen te beschermen en de skiërs te waarschuwen, zijn er driepotige masten en beschermende netten geplaatst. Ook zijn er leidingen voor sneeuw geïnstalleerd voor de plaatsing van sneeuwkanonnen in de toekomst.

De werkzaamheden tussen mei en oktober 2015: de rotsblokken aan de voet van Bellecombes breken (op 2400 m – onder aan de stoeltjeslift van Bellecombes) om de piste Jandri 2 breder te maken en deze blokken gebruiken om de funderingen van de ophogingen van de toekomstige piste Jandri 1 te maken (lage deel tussen Les Crêtes op 2100 m en het station), bouw van dijken of opslagplaatsen aan de bovenkant van de oude skilift van Gentianes en onder de lijn van de witte eieren om de modder en het water tegen te houden bij hevige regen, inrichting van de piste (tussen der bergkammen en de onderkant van het station), verplaatsing van de materialen, gladmaken van de piste om tegen midden september een brede, vlakke en perfecte piste te hebben: 6000 geplante bomen oftewel 12 000 in totaal en driepotige masten voor de bescherming ervan (driepotige masten die ook dienen als lawinewering).

Geopend vanaf 5 december 2015 met een  officiële opening op woensdag 13 januari 2016.

 

Nog effe ter vervollediging: troeven en nieuwigheden winterseizoen 2015-2016:

  • Les 2 Alpes volkomen sneeuwzeker
  • Skiën voor toeristen arriveren (…)
  • Geen 2 Alpes zonder freestyle
  • Van de gletsjer tot het dorp via de nieuwe blauwe piste
  • Hardlopen in de sneeuw

 

ps. Niet relevante persoonlijke zijrandopmerking: officiële opening op verjaardag van de Kriebelmoeder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 24 november 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret.
%d bloggers liken dit: