Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Extra sneeuwkanonnen voor de langste zwarte piste van Alpe d’Huez

l-salino-10-01-10-pano-martY1-alpedhuez-com_1

Zeg Alpe d’Huez en je denkt aan fietsen. De Col de Sarenne (1999 m) ongeveer 9 km ten oosten van Alpe d’Huez, heeft een stuk die 12,8 km lang is met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,5%. Het steilste stuk bevindt zich op 3 km onder de top (13,5%). Hierbij wordt een hoogte van 954 meter overbrugd. In 2013 werd deze col opgenomen in zowel het Critérium du Dauphiné als in de Ronde van Frankrijk.

Het skioord Alpe d’Huez werd vanaf 1936 opgetrokken op 1.860 m hoogte in het massief van Les Grandes Rousses. De spits Le Pic Blanc ligt op 3.330 meter hoogte en biedt een adembenemend uitzicht. Het werd bekroond met 3 sterren in de Michelin Gids en bevindt zich in het Nationale Natuurpark van Les Ecrins dat overige vermaarde spitsen telt zoals Le Rateau, La Meije, La Muzelle, Les Aiguilles d’Arves, de keten van Belledonne en de Mont Blanc. Alstublieft!

De Col de Sarenne mag dan in de zomer een ferme uitdaging zijn voor klimmende wielertoeristen en -professionals, in de winter is hij de natte droom van de betere skiër. De Sarenne is de langste zwarte piste ter wereld. Elke zichzelf respecterende skiër moet deze toch minstens één keer in zijn leven bedwongen hebben. Het goede nieuws is dat elke skiër daar nu ook de gelegenheid voor zal hebben, ’t is te zeggen, het aantal sneeuwkanonnen wordt er uitgebreid. 30 stuks komen erbij, ook op de zuidelijk gelegen laatste 4,5km. Deze zouden het moeten mogelijk maken de Sarenne open te houden van 5 december tot 24 april. Enjoy the flight!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 25 november 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: