Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Isola 2000 – sneeuw en zon op een (sneeuwbal)worp van de Côte d’Azur

We hebben het ontdekt: Isola 2000, het meest zuidelijk gelegen skidorp van de Franse Alpen, een skiresort die sneeuw en zon verenigd op, echt waar, slechts anderhalf uur rijden van Nice en zijn Middellandse Zee.

Isola 2000 ligt op een hoogte van – wat had je verwacht – 2000 meter. Het hoogte punt bevindt zich op 2610meter. Van daaruit heb je een 360° zicht over de hoogste toppen van de Alpen helemaal tot aan de Middellandse Zee. Een skiresort met zicht op zee…

Mede door die zuidelijke ligging en het bijbehorende microklimaat zijn de omstandigheden in Isola 2000 ideaal. Volop sneeuw en volop zon! met op de achtergrond de ruige bergtoppen van het Mercantour Park. Ik heb er zelf nog nooit geskied dus ik kan niet oordelen, maar naar het schijnt, is er skigelegenheid voor elk niveau. De streek heeft 300 km afdalingen. Dank zij zijn unieke ligging en de bijhorende sneeuwhoeveelheid wordt in de Mercantour resorts ook meer en meer het skiën tijdens de zomer mogelijk. Een skigebied voor iedereen dus, ten allen tijde ‘skiable’. Je kan er een uitstapje Italië maken ook via de kabelbaan Lombarde. Ideaal voor een sneeuwschoenwandeling.

Troeven en nieuwigheden:
* nieuwe langlaufpiste van 4km lang
* je kan er ’s nachts op stap met de sneeuwruimers
* ontdek er hoe kunstmatige sneeuw gemaakt wordt
* vier er mee het Feest van de Sneeuwsport in april 2016
* ga er skiën à la carte

Nu al:
Isola 2000 is de place to be voor de FIS – Internationale ski competities van 7 tot 17 december.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 november 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: