Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Wellnessskiën in Brides-les-Bains

Sta me toe midden in dit sneeuwgeweld een stukje geschiedenis mee te geven…

In 1992 worden de Olympische Winterspelen gehouden in Albertville. Brides-les-Bains, niet ver van Albertville, wordt uitgeroepen tot Olympisch dorp en besluit om het grootste skigebied ter wereld, Les 3 Vallées, bereikbaar te maken vanuit het dorp. Voortaan zal de kabelbaan Olympe een rechtstreekse verbinding verzorgen van het dorp naar de skipistes van Méribel, een nieuwe activiteit is geboren.

Enkel jaren later, in het jaar 2000, maakt het skistation Brides-les-Bains samen met Courchevel, la Tania, Méribel, les Menuires-St Martin en Val Thorens, deel uit van Les 3 Vallées

Les 3 Vallées is daarmee het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, maar dat niet alleen!

Aan het einde van de twintigste eeuw wordt Brides-les-Bains een kuuroord en wordt het tevens leider op het gebied van de behandeling van overgewicht in Frankrijk.

In 2005 wordt het kuuroord van Brides-les-Bains opengesteld voor publiek, en biedt 1500 m² aan behandelingen en wellness. Luxe en innovatie worden gecombineerd in de nieuwe faciliteiten die het gespecialiseerd zijn in het toepassen van het thermale water van Brides-les-Bains.

brides-les-bains-station-thermale-220

Ter info. Bride Les Bains staat naast zijn samen gaan van ski en spa ook gekend om zijn low-budget skiën, dit omdat er al eens een extra lift moet genomen worden om tot bovenop de sneeuw te geraken. Eens boven echter is sneeuw gegarandeerd. De regio organiseert girly weekendjes die ski en wellness combineren, Bride staat gekend om zijn gezellige sfeer en ‘convivialiteit‘. Het is gewoon ski met een extraatje, zeg maar. Het lijkt me een echte Kriebelocatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 november 2015 door in Frankrijk, Travelweetjes, Wintersport en Winterpret en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: