Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Brussels Airlines fietst samen met Belgische CEO’s voor het goede doel

Van 27 januari tot 3 februari organiseert Brussels Airlines voor de derde keer Bike for Africa. Tijdens deze editie zullen zo’n 70 fietsers gedurende vijf dagen door Senegal en Gambia fietsen om lokale en Belgische organisaties te steunen. De doelstelling: 150 000 euro inzamelen.

Dit jaar heeft Brussels Airlines ervoor gekozen om met Bike For Africa naar West-Afrika te trekken, om nogmaals aandacht te vragen voor het Africa is not Ebola initiatief, waarmee de luchtvaartmaatschappij de reputatieheropbouw van Afrika wil ondersteunen na de ebola-crisis. Brussels Airlines was de enige Europese luchtvaartmaatschappij die is blijven vliegen naar de drie getroffen landen tijdens de ebola-epidemie.

In 2011 werd de moutainbiketocht voor het eerst georganiseerd in Rwanda en Burundi. Toen zamelden de Brussels Airlines werknemers en Belgische bedrijven €93 000 in voor SOS Kinderdorpen. Twee jaar later traden de mountainbikers in de voetsporen van Stanley in Oeganda. De fietstocht bracht toen €140 000 op voor CoRSU Hospital in Kampala en United Fund for Belgium. Tijdens de derde editie van Bike for Africa hoopt Brussels Airlines €150 000 in te zamelen voor 3 verschillende organisaties in Gambia, Senegal en België.

BA bike

Aan deze derde editie zullen 40 Brussels Airlines werknemers deelnemen, samen met 18 CEO’s en topmanagers van Belgische bedrijven, waaronder Bernard Gustin van Brussels Airlines, Gilles Samyn van International Duty Free en Tom Vande Cruys van Lampiris, maar ook Tom Lenaerts en Piet Goddaer (Ozark Henry). Bike for Africa wordt georganiseerd in het kader van b.foundation for Africa, het Corporate Social Responsibility programma dat Brussels Airlines in 2010 oprichtte. Met dat programma steunt de maatschappij tal van NGO’s en humanitaire projecten die net als Brussels Airlines een grote passie voor Afrika hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 7 december 2015 door in Travelweetjes.
%d bloggers liken dit: