dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Brussels Airlines zet volgende zomer koers naar Thessaloniki

De tweede grootste stad van Griekenland, Thessaloniki, wordt vanaf begin mei 2 keer per week aangevlogen door Brussels Airlines. De hele zomer lang zal de maatschappij op donderdag en zondag koers zetten naar de luchthaven van Macedonia/Thessaloniki die ook de toegangspoort is naar de beroemde toeristische Chalkidiki regio.

Na de eerdere aankondiging van een nieuwe service naar Kreta (luchthaven Heraklion), lanceert Brussels Airlines vandaag nog een andere populaire Griekse bestemming: Thessaloniki.

Header-image

Gelegen in het Noorden van Griekenland, is Thessaloniki dankzij haar vele historische bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden een zeer levendige stad. Vorig jaar werd Saloniki, zoals de Grieken haar graag afkorten, tot Europese jongerenhoofdstad uitgeroepen. Die status heeft ze te danken aan de aanwezigheid van de Aristoteles universiteit die ruim 80.000 studenten telt.

Thessaloniki is de perfecte uitvalsbasis voor roadtrips langsheen de Griekse geschiedenis en de vele zandstranden. De beroemde Chalkidiki regio, de bekende Meteoren kloosters, de legendarische Mount Athos en de prachtige beach resorts van het Kassandra schiereiland bevinden zich in de omgeving.

Deze nieuwe Brussels Airlines vluchten naar Thessaloniki zijn ook goed nieuws voor de Griekse diaspora in België en Zuid-Nederland. Heel wat Grieken die in België wonen hebben immers roots in Noord-Griekenland en keren iedere zomer terug naar hun bakermat.

“We investeren volgende zomer in ons Griekenland aanbod omdat we sterk geloven in het toeristisch potentieel van het land volgend jaar. Met vluchten naar Thessaloniki, Kreta en Athene vliegen we naar de belangrijkste regio’s van het land en bieden we interessante reisformules voor wie naar het vasteland of de eilanden wil reizen.”

— Frédéric Dechamps, Vice President Sales Benelux Europe et Etats-Unis de Brussels Airlines

Uurregeling

Brussels Airlines vliegt vanaf mei tot begin oktober twee keer per week naar Thessaloniki / Macedonia (‘SKG’) luchthaven. Vluchtdagen zijn donderdag en zondag met telkens een ochtendvertrek vanuit Brussel en een terugvlucht in de vroege namiddag. De donderdagvlucht sluit aan op Brussels Airlines vluchten van/naar Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Alle info via http://www.brusselsairlines.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 december 2015 door in ter zee en in de lucht - transport en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: