dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

C0² Compensatie van Sunny Cars tegen klimaatopwarming

Met de klimaatconferentie in Parijs is duurzame energie weer brandend actueel. Ook Sunny Cars werkt al een tijd samen met milieubewuste partners. Iedereen kan een steentje bijdragen tegen de klimaatopwarming door het boeken van een huurwagen. Tegen een kleine bijdrage kun je ervoor kiezen om de C0²-uitstoot te compenseren. Hiermee worden duurzame energieprojecten van Greenseat gesteund.

Met trots meldt Sunny Cars dat in de periode 01/11/2014 – 31/10/2015 maar liefst 13.519 wagens geboekt zijn mét GreenSeat CO²-compensatie.

GreenSeat, het reislabel van Climate Neutral Group, heeft als doel om de uitstoot van CO2 in de wereld drastisch te verminderen door deze te compenseren met duurzame energieprojecten. Sunny Cars biedt elke autohuurder de mogelijkheid om via GreenSeat hun verwachte CO2-uitstoot te compenseren.

Dat de milieuproblematiek en in het bijzonder de opwarming van de aarde ook de klanten van Sunny Cars niet ongemoeid laat, wordt door de volgende cijfers aangetoond. Tussen 1/11/2014 en 31/10/2015 is met 13.519 groen gemaakte auto’s 3.109,75 ton CO² gecompenseerd. Met deze hoeveelheid kun je 374 keer de omtrek van de aarde rijden! Aan 3.234 huishoudens werd daarmee de toegang tot duurzame energie verschaft. Concreet gaat het om het voorzien van biogas in Cambodja, windenergie in India en houtskoolovens in Oeganda.

In het licht van de wereld-klimaatconferentie in Parijs noemt Sunny Cars zijn groene cijfers hoopgevend. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de consumenten het belangrijk vindt dat de bedrijven de duurzaamheidsprincipes integreren in hun beleidsvisies voor de toekomst. Sunny Cars heeft die boodschap alvast begrepen en zal reizigers nog meer stimuleren om GreenSeat te boeken.

110819-grafiek-co2uitstoot-UK

Info: http://www.sunnycars.be , http://www.greenseat.nl

Wil je ook een steentje bijdragen?
Je kunt ook zelf de CO2-uitstoot van de huurauto compenseren via greenseat.nl/sunny-cars. Je hoeft daar alleen de totale huursom in te vullen, en het compensatiebedrag wordt automatisch berekend. Bij een huursom van €350,- is dat slechts €1,75.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 15 december 2015 door in ter zee en in de lucht - transport.
%d bloggers liken dit: