dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Brussels Airlines investeert in intercontinentale groei

Nieuwe vluchten naar Toronto, groei in Afrika en meer vluchten naar de States.

Brussels Airlines plant een belangrijke expansie van haar langeafstandsnetwerk. De vloot breidt uit met 2 bijkomende Airbus A330 toestellen. In de lente start de maatschappij met vluchten naar Toronto (Canada) om het vertrek van Jet Airways op deze route op te vangen. Daarnaast wordt het aanbod naar Afrika en de US verder uitgebouwd. Het investeringsplan leidt tot een grote passagiers- en vrachtgroei, bijkomende tewerkstelling en verankert thuishaven Brussels Airport meer dan ooit als een belangrijke Star Alliance en Lufthansa Group hub.

BA

2 bijkomende langeafstandsvliegtuigen in de volgende 12 tot 15 maanden

In de lente van volgend jaar zal Brussels Airlines een negende Airbus A330 in gebruik nemen. Dit bijkomende langeafstandsvliegtuig, laat toe om vanaf april vijf keer per week vanuit Brussels Airport naar Toronto te vliegen en zo het vertrek van Jet Airways op te vangen. De verkoop van de Toronto vluchten start volgende week.

Toronto ba3

Toronto is de hoofdstad van de Canadese provincie Ontario en is met ruim 2,6 miljoen inwoners de meest bevolkte stad van het land. Toronto en de Lake Ontario regio vormen het economische en financiële hart van Canada. De stad is een belangrijke hub van Brussels Airlines’ Star Alliance partner Air Canada, die het mogelijk maakt om via Toronto door te reizen naar andere bestemmingen in Canada en de States.

Brussels Airlines zal vanaf april 5 keer per week naar Toronto vliegen.

United en Air Canada slaan de handen in mekaar om het vertrek van Jet Airways zo veel mogelijk op te vangen door hun aanbod op de transAtlantische markt nog te verhogen. Air Canada zal de nieuwe Toronto vlucht van Brussels mee gaan commercialiseren als codeshare partner. United verhoogt vanaf volgend jaar haar bestaande vluchtaanbod naar Newark tot twee vluchten per dag en Brussels Airlines biedt als codeshare partner ook tickets op deze extra vluchten aan. Daarnaast zal Brussels Airlines ook een extra wekelijkse vlucht naar Washington D.C. toevoegen (6 vluchten per week). Op die manier bieden de drie partners 6 trans-Atlantsiche bestemmingen aan vanuit Brussels Airport in 2016.

Brussels Airlines zet ook haar focus op Afrikaanse groei verder. In de lente van 2016 voegt ze extra vluchten naar Kigali (Rwanda) en Entebbe (Oeganda) toe en brengt de frequenties daarmee naar respectievelijk 6 en 4 vluchten per week.

India wordt bestudeerd.

Brussels Airlines bekijkt – samen met Star partner Air India – ook de mogelijkheden om een route naar Mumbai te openen.

BA 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 18 december 2015 door in ter zee en in de lucht - transport, Travelweetjes, Ver weg bestemmingen en getagd als , .
%d bloggers liken dit: