dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

De nieuwste reisformules volgens Vakantiesalon Vlaanderen

De ultieme luxecruise, op bezoek bij Kevin De Bruyne, in de voetsporen van Abba of Harry Potter of een spannende uitdaging op een verlaten eiland? Verschillende reisorganisaties maken van het Antwerpse Vakantiesalon gebruik om hun allernieuwste formules voor het eerst aan het publiek voor te stellen. Tien nieuwe reisformules als greep uit het rijke aanbod dat vanaf 21 januari op Vakantiesalon Vlaanderen te zien is:

De duurste vakantie? De ultieme luxecruise
In de zomer van 2016 komt de Regent Seven Seas Explorer in de vaart. Dat cruiseschip belooft de ultieme luxe: ruime kajuiten met een exclusief design en butlerservice, verschillende restaurants met topgastronomie, klasse-animatie en wellness. De rederij beschouwt de Seven Seas Explorer als een zessterrenschip. Het eerste vertrek is op 20 juli gepland voor een veertiendaagse cruise op de Middellandse Zee. Prijzen variëren tussen 10.939 en 54.869 euro, maar daar is dan ook alles inbegrepen. De cruises van Regent worden op het Vakantiesalon Vlaanderen onder meer aangeboden door Class-X Cruises en Footprints die je in hal 2 vindt.
Nog meer luxe vind je op de stand van Sealux in hal 2. Aan boord van een luxejacht worden maximaal 10 personen in de watten gelegd terwijl een schipper hen zorgeloos langs de Griekse eilanden in de Ionische Zee vaart. De all-informule heeft veel succes als huwelijksreis en bij bedrijven die op zoek zijn naar een originele teambuildingformule.

Op zoek naar Harry Potter en Assepoester: ideaal voor gezinnen
Pharos Reizen biedt dit jaar nieuwe reizen aan voor koppels en gezinnen die met de auto door Europa willen trekken. Origineel voor kinderen zijn rondreizen in het spoor van helden en sprookjesfiguren: Harry Potter in Engeland of Assepoester in Duitsland. Actieve gezinnen vinden in het aanbod ook avontuurlijke reizen door natuurparken in Noorwegen, in de Alpen of langs de Franse Atlantische kust. Pharos heeft ook aandacht voor reizen voor eenoudergezinnen. De stand van Pharos Reizen vind je in hal 2.

Op bezoek bij Kevin De Bruyne
Manchester City betaalde 74 miljoen euro aan Wolfsburg voor de transfer van Kevin De Bruyne. Wie de Belgische sportman van het jaar en zijn collega-Rode Duivel Vincent Kompany bij de Engelse club aan het werk wil zien, kan dat tegen een voordelige prijs via de arrangementen op de stand van Maretours. Die reisorganisatie biedt exclusieve reisformules aan waarbij het transport naar Manchester, het verblijf en de toegangstickets voor de voetbalwedstrijden inbegrepen zijn. Maretours biedt ook reizen aan naar andere grote sportevenementen in Europa. De reisorganisator is tijdens het Antwerpse Vakantiesalon present in hal 4 waar het ook zijn reizen naar de Verenigde Staten voorstelt.

Op een verlaten eiland: een avontuur om nooit te vergeten
De naam dekt de lading: Beyond Borders verlegt met nieuwe concepten grenzen in de wereld van avontuurlijke reizen. Achter de naam ‘Het Eiland’ schuilt een formule waarbij 20 avonturiers op een desolaat Noord-Europees eiland gedropt worden. Robinsonproeven bepalen wie na 12 dagen het inschrijfgeld terugkrijgt. ‘Expeditie Noord’ speelt zich in Noorwegen af waar verschillende duo’s proeven afleggen op spectaculaire locaties. Iets makkelijker is een roadtrip met 40 teams langs bijzondere plekken in heel Europa. Alle informatie over de nieuwe reisformules op de stand van Beyond Borders in hal 4 van Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen.

Drinken in Antwerpen en fietsen in Wallonië of Nederland
De stad Antwerpen heeft een nieuwe toeristische trekpleister. De stadsbrouwerij De Koninck werd helemaal vernieuwd en opende onlangs als aangenaam bezoekerscentrum waar Antwerpen niet alleen als bierstad wordt voorgesteld maar waar je ook alles te weten komt over Belgische bieren en het brouwproces.
In Wallonië is fietsen in 2016 het thema. De Ardennen zijn het gedroomde terrein voor geroutineerde fietsers en mountainbikers. De vlakke Ravelroutes en de Vennbahn bij de Duitse grens zijn aangelegd om zowel fietsers als wandelaars door de mooiste regio’s te brengen. Wallonië brengt de nieuwste gratis fietsbrochures mee naar Antwerpen.
De toeristische diensten van alle Waalse provincies, de Oostkantons en de provincie Antwerpen vind je in hal 1 van het Vakantiesalon Vlaanderen.
Dat Nederland het fietsland bij uitstek is, bewijst het grote Nederlandpaviljoen. Beleef er de fietstunnel van Bergen-op-Zoom/Brabantse Wal en ontdek nieuwe fietsroute in de provincies Gelderland en Drenthe.

Mamma Mia: bij Abba in Stockholm
Na het Abbamuseum krijgt de Zweedse hoofdstad er deze maand een nieuwe attractie bij: Mamma Mia The Party is een groot themarestaurant waar niet alleen lekkers op tafel komt maar waar bezoekers getrakteerd worden op een hele Abba-show, inclusief muziek en lichteffecten. Stockholm is niet alleen bij Abbafans geliefd. Meer en meer Belgen ontdekken de stad als een fijne citytripbestemming waar je makkelijk een paar dagen kunt vullen. Citytrips naar Stockholm en reizen naar alle Noord-Europese landen worden op de stand van North & Away aangeboden in hal 4 van Vakantiesalon Vlaanderen.

Vakantie voor iedereen: Rode Kruis
Voor mensen die een dagje ouder zijn, die ziek zijn of met een handicap leven is vakantie niet altijd zo makkelijk. Het Rode Kruis organiseert voor hen aangepaste vakanties waarbij individueel genieten en ontspannen op het voorplan staan. Het Rode Kruis kiest aangepaste en sfeervolle hotels en ontspanningsmogelijkheden, de beste zorg en professionele begeleiding. Ook familie en begeleiders worden in de watten gelegd. Op de stand van de Rode Kruis Vakanties in hal 4 krijg je gedetailleerde informatie over de formules en over de vrijwilligerswerking.

Koffie, rum en reggae: Jamaica is anders
Jamaica is slechts één van de exotische vakantiebestemmingen die zich op het Antwerpse Vakantiesalon voorstellen. Explore Jamaica is specialist voor deze Caribische bestemming en biedt verschillende mogelijkheden om het land te verkennen: de witte zandstranden aan de westkust, de natuurpracht van Ocho Rios, de Blue Mountains en de Blue Lagoon. Je proeft er de beste koffie en de best rum maar een vakantie op Jamaica betekent ook genieten op het levensritme van de Jamaicaan. De muziek van Bob Marley is nooit ver weg. Alle informatie over vakanties naar Jamaica vind je bij Explore Jamaica in hal 4.

Griekenland: go as you please
Vakantie op een klein eiland in de Egeïsche Zee of op het drukkere Kreta, een rondreis door de Peloponnesos of een citytrip naar Athene. De reisorganisatie Greece as you Please maakt voor jou reizen naar Griekenland op maat en legt de klemtoon op kleinschalige en charmante logies. Ook Ross Holidays en Corendon zijn gespecialiseerd in reizen naar Griekenland en presenteren op de beurs hun nieuwe zomerprogramma’s in hal 4 van Antwerp Expo.

Club Columbus: cultuurreizen voor jongeren
Davidsfonds Cultuurreizen staat al jaren bekend voor een rijk aanbod aan degelijke culturele reizen. Tijdens het Antwerpse Vakantiesalon presenteert de organisatie de nieuwe vakantiebrochure en het nieuwe programma Club Columbus, een reeks cultuurvakanties voor jongeren van 14 tot 18 jaar. De groepsreizen met culturele insteek bevatten originele thema’s zoals kortfilm maken in Middelburg, musical in Londen, sterrenkunde op Tenerife of antropologie in de Ardennen. Je ontmoet de experts van de cultuurreizen in hal 4 van het Antwerpse Vakantiesalon.

Het Vakantiesalon Vlaanderen vindt van 21 tot 25 januari plaats in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen. In de workshopruimte vinden alle dagen van het salon gratis landenpresentaties en workshops plaats. Meer informatie op http://www.vakantiesalon-vlaanderen.com

vakantiesalon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 januari 2016 door in Travelweetjes en getagd als .
%d bloggers liken dit: