dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Op de bucketlist 2016 : Curaçao

Een van mijn favoriete boeken van enige tijd terug is ‘Post voor mevrouw Bromley’ van auteur Stefan Brijs. Zijn nieuwste werk ‘Maan en Zon’ heb ik gekocht zonder de achterflap te raadplegen. Ik heb het mezelf cadeau gegeven tijdens een ontdekkingstocht met Zoon in de Fnac in Brugge, met als enige referentie de naam van de auteur. Een risico. De eerste bladzijden geraakte ik niet aan het boek verknocht. Ik had geen zin in de tristesse die het verhaal uitstraalt. Ik miste de hoop. Maar na een tijdje geraakte ik zo ondergedompeld in het leven, de sfeer en de geschiedenis van het prachtige Curaçao waar Maan en Zon zich afspeelt dat ik één voor één zijn mensen in mijn hart sloot. En het land. Want net zoals De Vrouwen van kasteel Deverill mijn een stukje Ierland leerden kennen en koesteren, leerde Maan en Zon mij van een stukje Curaçao houden. Curaçao heeft een plaatsje op mijn bucket list veroverd. Op mijn KriebelOpReis blog was Curaçao in 2015 al prominent aanwezig. In 2016 zal dat niet anders zijn. Getuige onderstaand. Ter compensatie van de tristesse van Maan en Zon.

maan en zon

***

CURAÇAO : EEN VERBAZINGWEKKENDE VAKANTIEBESTEMMING

Curaçao verrast met schitterende palmenstranden en gekleurde huizen langs de Handelskade in Willemstad.
Maar wist je dat…

…de huizen in het kleurrijke Willemstad vroeger helemaal wit waren?
Als je door Willemstad wandelt geniet je van de typische Hollandse architectuur en de gekende gekleurde huizen. Die kleuren zijn er niet altijd geweest want tot het begin van de 19de eeuw waren de huizen allemaal wit. Maar het wit van de muren zou door de reflectie van de zon de oorzaak van oogproblemen zijn bij de bevolking. Het advies van een dokter om daar iets aan te doen werd door de gouverneur van Curaçao opgevolgd en hij verplichtte de huiseigenaren hun huizen een kleurtje geven.

…de langste Pontjesbrug ter wereld te vinden is in Willemstad?
Willemstad komt nog op een andere manier verrassend uit de hoek met twee opmerkelijke bruggen. De eerste is de Koningin Juliana Brug, die maar liefst 56 meter hoog is en terwijl je over de brug rijdt, heb je een panoramisch uitzicht over Willemstad. Er is ook de Koningin Emma Brug, beter bekend als de Pontjesbrug die met maar liefst 16 pontons de stadsdelen Otrobanda en Punda met elkaar verbindt. Deze langste pontonbrug van de wereld – ook wel eens Swinging Old Lady genoemd – wordt geopend om de boten door te laten en als dat gebeurt worden de voetgangers met een gratis ferry naar de overkant gebracht.

…Curaçao een mix is van maar liefst 50 verschillende culturen?
Curaçao verbazingwekkend ? Zeker, als je de samenstelling van de bevolking ziet. Het is een boeiende smeltkoes met vijftig verschillende culturele identiteiten, een eiland waar invloeden van Europa, Azië, Afrika en Latijns Amerika zijn samengebundeld in een onvoorstelbaar boeiende Curaçaose identiteit: warm, kleurrijk, levendig en fascinerend.

…er heel wat restaurants een originele naam hebben?
De verrassingen die je op Curaçao te wachten staan hebben niet zelden een grappige kant zoals de namen van sommige restaurants. Hoe leuk is het niet om een frietje te eten in “Grote Berg Patat” of een lunch “Het Achtertuintje”, of “Brakkeput Mei Mei”, “Sjalotte”, “Bijblauw” en “De Buren”. Er is zelfs Restaurant Bijna Thuis, een naam die uiteraard niet verwijst naar het feit dat je bijna weer thuis bent maar naar een horecabedrijf dat als een echt thuis aanvoelt.

….Curaçao kan uitpakken met enkele verbazingwekkende cijfers?
Maak kennis met die unieke multiculturele wereld, op een eiland met meer dan 35 parelwitte stranden en maar liefst 65 duiklocaties. Dit allemaal op een eiland van 64 km lengte en 16 km breedte en waar het hele jaar door gemiddeld 27 graden warm is…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 januari 2016 door in Curaçao, Travelweetjes, Ver weg bestemmingen en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: