Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

De topadressen van de nieuwe ‘Logeren bij Belgen’

Op het Vakantiesalon in Antwerpen, van 21 tot 25 januari 2016, worden de nieuwe gidsen 2016-’17 van Logeren bij Belgen gelanceerd. Logeren bij Belgen in Frankrijk en Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko zijn niet alleen in een fris jasje gestoken. Ze zijn volledig up-to-date gebracht en bevatten talrijke nieuwe adressen van Belgische B&B’s en charmehotelletjes in het buitenland, van in Le Nord in Frankrijk tot in de Algarve in Portugal en Abruzzo in Italië. De gidsen (uitgeverij Lannoo) worden bovendien in iedere boekhandel aangeboden tegen de prijs van 19,99 €.

De selectie van Erwin De Decker en Peter Jacobs staat al meer dan tien jaar garant voor kwaliteit en originaliteit. In de gidsen worden immers alleen logies opgenomen die voldoen aan de officiële normen; ze werden allemaal bezocht door de auteurs of hun medewerkers.

In de twee gidsen zijn ook de favoriete adressen van de lezers opgenomen. Meer dan 2.000 surfers evalueerden in 2015 hun vakantie bij Belgen. B&B Cortijo Valavero in Andalusië haalde de hoogste scores van allemaal. Op basis van de commentaren is ook een top drie per gids samengesteld. De uitverkorenen worden op vrijdag 22 januari om 17 uur aan het publiek op het Antwerpse Vakantiesalon voorgesteld.

De top drie in Frankrijk

1 RÉSIDENCE PIERRE, Rosières-près-Troyes
‘Een toplocatie’ en ‘een aanrader’, zo bestempelen de vakantiegangers hun verblijf in dit charmehotelletje in de Aube, een van de streken waar champagne gemaakt wordt. De bubbels zijn de grootste troef van het vakantieaanbod van Peter Bruneel en Heidi Huys uit Tielt, maar ook de recent geïnstalleerde sauna en jacuzzi worden geapprecieerd. http://www.residencepierre.fr

2 MAISON DES ÉTOILES, Verrières
Een verwenadres waar je vriendelijk ontvangen wordt, zo omschrijven de reizigers deze B&B bij Millau in de Aveyron. Astrid Lieben en Johan Bastiaens uit Genk en Lanaken hebben zich over de jaren vervolmaakt in de gastvrijheid. De table d’hôtes is een hoogtepunt van het verblijf. De sterrenhemel krijg je er gratis bij. http://www.masdesetoiles.com

3 LE MAS DU PÈRE JEAN, La Roche-Saint-Secret
De keuken van deze B&B in de Drôme Provençale wordt door de vakantiegangers unaniem geprezen. ‘Het is een pareltje.’ Dat compliment verdienen Frank Van den Bogaerd en Martine Van Hooydonck, die hun restaurant Ratatouille in Beerse vaarwel zegden en naar Zuid-Frankrijk trokken. De Mas du Père Jean is een blijver. http://www.mas-du-pere-jean.com

best chambres dhotes

De top drie in Zuid-Europa

1 CORTIJO VALAVERO in Andalusië, Spanje

‘Mag je zeker niet overslaan op je tocht door Zuid-Spanje.’ Dat is wat logees van deze B&B in Lújar vinden. Vanessa Wouters uit de Kempen, in een vroeger leven professioneel volleybalspeelster, maakte samen met haar Spaanse vriend van een ruïne van een olijfboerderij een topverblijf voor gasten die Andalusië willen verkennen. http://www.cortijovalavero.com

2 CASA D’ORO in Umbrië, Italië
West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem zijn al jaren de perfecte ambassadeurs van Umbrië. Dat wordt beloond met lovende woorden van hun gasten: ‘Er bestaan geen superlatieven om ons verblijf te beschrijven’. Het dynamische duo uit Harelbeke perfectioneert het aanbod van de B&B in Oro steeds weer met o.a. Vespa’s en een eigen boek over hun favoriete streek en gastronomie. http://www.casadoro-umbria.it

3 I FIAMMINGHI in Toscane, Italië
De gastvrijheid van I Fiamminghi staat buiten kijf: een ‘ongelooflijk fijne gastheer en gastvrouw’, schrijven de bezoekers. Dat is niet de enige troef van Dirk Matton en Annemie De Clercq uit Oudenaarde en Sint-Niklaas. Hun B&B in Montaione is een waar palazzo met een terras waar Toscane aan je voeten ligt. http://www.ifiamminghi.it

De gidsen Logeren bij Belgen in Frankrijk en Logeren bij Belgen in Italië, Spanje, Portugal en Marokko liggen vanaf midden januari in elke boekhandel en kosten 19,99 €.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 januari 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: