Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

IN HET SPOOR VAN DE RENNERS NAAR OMAN

Oman
Gevarieerd aanbod fietsroutes voor elk niveau

Elke wielerliefhebber kijkt verlangend uit naar het nieuwe wielerseizoen. Op 17 februari wordt de start gegeven van de 7de editie van de 5-daagse Ronde van Oman. Zelf kan je ook het gastvrije sultanaat met de fiets ontdekken. Er zijn diverse routes met focus op cultuur, natuur, panorama’s, bergdorpjes en zoveel meer. Haalbaar en interessant voor elk type reiziger.

Belgische ploegen aan de start
Traditiegetrouw komen de grote namen uit het wielerwereld naar Oman en dat zal dit jaar niet anders zijn. Met de deelname van ETIXX-QUICK-STEPP, dat Oman verkiest boven de Ronde van Qatar, en van TOPSPORT VLAANDEREN-BALOISE krijgt de Tour van Oman ook een Belgisch kleurtje. Wie weet zet Tom Boonen meteen de toon voor een spetterend seizoen en wordt hij de opvolger van Rafael Valls, de winnaar van vorig jaar. In totaal staan achttien internationale ploegen aan de start.

Reis de renners achterna !
Sportievelingen kunnen het parcours van de Ronde van Oman perfect gebruiken als reisroute omdat je langs het traject, zowel aan de kust als in het binnenland, de mooiste hoekjes van het land ontdekt. Zij die eerder een recreatieve fietsvakantie of dagexcursie zoeken, kunnen kiezen uit een ruim aanbod voor elk niveau.

Cultuur opsnuiven op de fiets
Oman telt meer dan 500 forten, 5 UNESCO wereld erfgoed sites en talrijke soeks. Nabij het bergdorp Al Hamra start een route van 37km die je onder andere langs het Bahla fort en kasteel van Jabreen brengt. Iets avontuurlijker is de off-road route van 48km langs het 5.000 jaar oude Falaj irrigatiesysteem. Vertrekpunt is een bron in de bergen die je volgt tot aan een mineraal water fabriek in Tanuf. Vervolgens fiets je naar het bergdorpje Kamah in de majestueuze Al Hajar bergketen om te eindigen in de oude hoofdstad Nizwa.

Één met de natuur
Het binnenland van Oman is een mix van bergen tot 3.000m hoog, canyons, wadi’s, woestijn en dadelplantages. Er is keuze uit meerdere mountainbikeroutes van elk ongeveer 40km die sublieme panorama foto’s zullen opleveren. Zo kan je op een hoogte van +/- 2.000m fietsen om uitzicht te hebben op Oman’s ‘Grand Canyon’. Of combineer je tarmac, met off-road routes waarbij je langs Wadi Al Ala komt voor een pic nic stop of verfrissende duik.

Muscat op twee wielen verkennen
De hoofdstad van het Sultanaat is een erg uitgestrekte stad. Voor een bezoek aan bijvoorbeeld de Muttrah soek, het paleis van de Sultan en de vismarkt leg je een afstand van bijna tien kilometer af. Waarom maak je er geen ontspannende fietstocht van? Zo beleef je de omgeving veel intenser en op een andere manier. Fietsen zijn makkelijk te huren in Muscat.

info: http://www.tourofoman.om, http://www.visitoman.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 januari 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: