Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Verhuur vakantiewoningen in de lift dankzij Rode Duivels

Nu al 26% meer boekingen, regio Lyon reeds uitverkocht

Het EK voetbal is in aantocht en dus komt ook de Rode Duivels-gekte weer op gang. Dat is onder andere duidelijk zichtbaar aan het aantal boekingen van vakantiewoningen in de buurt van de Belgische speelsteden Bordeaux, Lyon en Nice. Sinds de bekendmaking van de steden, zijn boekingen van vakantiewoningen in die regio’s tijdens de maand juni met maar liefst 26% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Interhome, grootste vakantiewoningverdeler van Europa. “Boekers hebben waarschijnlijk opgemerkt dat wij, anders dan hotels in de desbetreffende regio’s, onze prijzen niet aanpassen tijdens het EK”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Manager België bij Interhome. Naast het prijzenvoordeel, zijn ook gezelligheid en veiligheid factoren die een vakantiewoning aantrekkelijk maken. Wie de zomer ook graag op een Duivelse manier wil inzetten, moet snel zijn: de verblijven in Lyon zijn reeds uitverkocht en Interhome verwacht dat dat in Bordeaux en Nice ook snel het geval zal zijn. Meer info: http://www.interhome.be

De Rode Duivels zijn hot en met een EK vlakbij de deur ligt het dan ook in de lijn der verwachtingen dat heel wat Belgen naar onze zuiderburen willen afzakken. Sinds de bekendmaking van de kalender en de speelsteden registreerde Interhome een kwart meer reservaties van Belgen in de regio rond Bordeaux, Lyon en Nice,. “Het is enorm snel gegaan”, zegt Thibault Van Look. “Vakantiewoningen in en rond Lyon waren in no-time uitverkocht en ook in Bordeaux en Nice gaat het snel. In die laatste twee steden beschikken we over een iets ruimer aanbod, waardoor daar nog enkele mooie zaakjes te doen zijn. Maar snel zijn is de boodschap, zoveel is duidelijk”. Dat de speelsteden ook in prachtige regio’s gelegen zijn, is mooi meegenomen. Supporters die zich in Bordeaux bevinden, kunnen naast de match ook van een zacht klimaat, uitstekende gastronomie en bruisend uitgaansleven genieten. Lyon kenmerkt zich dan weer als fijne citytripbestemming met veel shopping-mogelijkheden en in Nice kun je met tropische temperaturen genieten van de authentieke binnenstad en de prachtige Azurenkust.

Supporteren in groep
Interhome merkt ook op dat het aantal personen per boeking is gestegen sinds de bekendmaking van de EK-speelsteden. Dat wil zeggen dat meer vakantiegangers er in groep op uit trekken. De grootste vakantiewoningverdeler van Europa ziet dat vooral grote vakantiewoningen (8 personen en meer) erg in trek zijn. “Het is duidelijk dat de meeste boekingen komen van groepen kameraad-supporters die samen de Duivelsgekte vanop de eerste rij willen meemaken. Niet onlogisch natuurlijk, want een vakantiewoning is ideaal om in groep te verblijven. Je kan gezellig samen de andere EK-wedstrijden volgen, alle nutsvoorzieningen zijn bij de hand en het is een pak goedkoper dan in een prijzige (hotel)bar”, zegt Thibault Van Look.

Vakantiewoning vs hotel
Laat dat laatste een niet te onderschatten argument zijn. Want in tegenstelling tot de meeste hotels verhoogt Interhome zijn prijzen niet tijdens het EK. En dat bespaart je al gauw ettelijke Euro’s. Zo betaal je gemiddeld voor een vakantiewoning in de regio Bordeaux 150€ per persoon/per week. Dat is een prijs die je in een hotel al gauw betaalt voor één nacht. Wie dus voordelig naar Frankrijk wil om de Rode Duivels aan te moedigen kan maar beter snel zijn, want in de regio Lyon is het aanbod aan vakantiewoningen nu al uitgeput en de verwachting is dat Bordeaux en Nice snel zullen volgen.

Het meest recente aanbod aan vakantiewoningen van Interhome kan je raadplegen via http://www.interhome.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 januari 2016 door in Frankrijk, logement en getagd als , .
%d bloggers liken dit: