dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Yogacruises maken ook in 2016 de zeilbelevenis met Star Clippers extra bijzonder

Wegens het grote succes pakt rederij Star Clippers ook in 2016 uit met yogacruises. Deze sluiten immers naadloos aan bij het relaxte karakter van cruisen per zeilschip. Naast de yoga- en meditatie sessies zijn er de ruisende wind en de kabbelende golven op de achtergrond. Een ideaal decor voor een zen-vakantie Er staan elf van deze themacruises op het programma, elk met vertrek in een gekende havenstad in de Middellandse Zee.

Complete harmonie
Themacruises zijn hoe langer hoe meer populair en daarin zijn yogacruises echt een thema op maat van Star Clippers. De rederij is gekend voor zijn zeilcruises met ranke houten schepen, replica’s van oorspronkelijke vier- en vijfmasters, waardoor het cruisen op zich al een bijzondere relaxerende belevenis is. De lessen worden gegeven in open lucht op het houten scheepsdek, meestal bij zonsopgang of -ondergang.

Professionele begeleiding
Alle yogasessies zijn onder begeleiding van gekende yoga instructeurs die de volledige cruise meereizen. Zo zal ook dit jaar de gekende Christel Vollmer op bepaalde afvaarten van de partij zijn. Bovendien worden deze themacruises georganiseerd op populaire vaarroutes zodat die ook nog eens mooie uitstappen in petto hebben.

Keuze uit drie schepen, elf cruises
De yogacruises vinden plaats op elk van de drie schepen van de rederij. De ‘Star Flyer’ heeft maar liefst zes yogacruises op de planning. De eerste vertrekt op 7 mei en brengt je van Barcelona naar Cannes via tot de verbeelding sprekende aanlegplaatsen zoals Saint Tropez. Cannes is ook de basis voor een yogacruise met vertrek op 21 mei waarbij je onder meer vier dagen lang rond het mooie eiland Corsica vaart. Op 4 juni is het Italiaanse Civitavecchia nabij Rome de uitvalsbasis net als op 27 juli en 6 augustus. De gekende Christel Vollmer is tevens instructrice op de Trans-Atlantische cruise die je 15 dagen na het vertrek uit Malaga, via Las Palmas en Tenerife, op het tropische Barbados brengt.

Kies je voor het zusterschip ‘Star Clipper’, dan kun je twee keer inschepen. Op 14 mei gaat het langs idyllische eilanden zoals Amorgos en Mykonos in de Griekse noordelijke Cycladen met Kirsten Akens als instructrice. Op 27 augustus komt Catherine Darrow aan boord voor yogasessies op een cruise die het Italiaanse Civitavecchia als uitvalsbasis heeft.

Het grootse schip van de rederij, de ‘Royal Clipper’, heeft drie yogacruises gepland. Op 30 juli vaar je daarbij van Rome naar Venetië, met Liliana Skinner als begeleidster. Op 20 augustus brengt de Royal Clipper je van Civitavecchia naar Athene terwijl je mediteert onder begeleiding van Masha Sapron. Voor wie het wat langer mag duren: op 3 november vertrekt de Royal Clipper in Lissabon voor een Trans-Atlantische overtocht die via Casablanca en Tenerife tot in Barbados vaart. Een cruise waarbij je maar liefst 16 dagen lang kun mediteren, onder leiding van Inge Schöps.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 januari 2016 door in Cruises, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: