dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

PRIMEUR: SAS vliegt op biobrandstof

SAS zet een enorme stap voorwaarts richting milieuvriendelijkere vluchten en neemt deel aan het biobrandstofproject van Oslo Airport. Vanaf 22 januari zal de luchthaven steeds voorzien zijn van eco-vriendelijke vliegtuigbrandstof en daarmee is Oslo Airport de eerste internationale luchthaven waarop vliegtuigen kunnen voltanken met biobrandstof. Samen met KLM en Lufthansa, ondertekende Scandinavian Airlines een overeenkomst waarbij hun vliegtuigen in Oslo steeds getankt zullen worden met biobrandstof. Gezien de vele vluchtbewegingen die SAS uitvoert vanuit Oslo mag het duidelijk zijn dat de Scandinavische luchtvaartmaatschappij hierin het voortouw neemt.

destination_main_image sas

SAS, KLM en Lufthansa ondertekenden een koopovereenkomst met biobrandstof leverancier Air BP. De luchtvaartmaatschappijen dragen zo bij aan de verspreiding van dit nieuwe product, dat graag zo snel mogelijk commercieel ingebed wordt. Momenteel wordt de eco-vriendelijke vliegtuigbrandstof nog maar in kleine hoeveelheden geproduceerd en is het duurder dan normale brandstof, maar een stijging van de vraag zal gegarandeerd ook de prijzen doen dalen.

“Investeren in de nieuwste luchtvaarttechnologieën helpt om de klimaatonvriendelijke uitstoot te verminderen. Om dat proces sneller te laten gaan en het effect van vliegtuigen op het klimaat drastisch te verminderen, is biobrandstof een cruciale stap”, zegt Eivind Roald, vice-president Verkoop en Marketing bij SAS. “Als internationale luchtvaartmaatschappij nemen we onze verantwoordelijkheid op het vlak van klimaatzorg. Door deze investering dragen we actief bij aan het bereiken van een meer duurzame luchtvaart.”

Voortdurende vernieuwing
SAS is door middel van de voortdurende vernieuwing van zijn vliegtuigen en door klimaatefficiënt te werken, erin geslaagd om de totale CO2-uitstoot van de luchtvaartmaatschappij met ongeveer 15% te doen dalen sinds 2005. In diezelfde periode is de productie sterk toegenomen.
Naast de inverstering in biobrandstof, denkt Scandinavian Airlines ook aan de voordurende vernieuwing van zijn vliegtuigen. Zo waren ze de eerste met “next generation” vliegtuigtoestellen in 2013 en is SAS bezig met de aankoop van ’s werelds meest zuinige vliegtuigen voor zowel korte- als lange afstand. Vanaf 2015 komt de Airbus 330 enhanced eraan, in 2016 verwacht SAS de Airbus320neo en in 2018 is de Airbus 350 extra wide body in aantocht.

Over Scandinavian Airlines:

SAS is de leidende Scandinavische luchtvaartmaatschappij met dagelijkse vluchten naar bestemmingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië. SAS is lid van Star Alliance (www.staralliance.com) en biedt samen met de 27 partners meer dan 1300 bestemmingen wereldwijd in 195 landen.
Meer informatie op http://www.flysas.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 januari 2016 door in Scandinavië, ter zee en in de lucht - transport en getagd als , .
%d bloggers liken dit: