dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Beste Belvilla vakantiewoning van België staat in de Ardennen

Le41 wint voor 5e keer Belvilla Award

Le 41, gelegen in Sougné-Remouchamps (Aywaille) in de Luikse Ardennen, heeft voor het 5e jaar op een rij de Belvilla Award gewonnen. Zowel de gasten als de Belvilla jury roemen de veelzijdigheid van de woning. Voor deze award werden alle ruim 1.400 Belgische vakantiewoningen van Belvilla op verschillende punten beoordeeld, waaronder de populariteit van de woning en gastvriendelijkheid van de huiseigenaar. De gastwaardering voor het winnende vakantiehuis is gemiddeld een 9,6.

bellevilla 1

Regio belangrijk voor vakantiekeuze
De locatie van de vakantiewoning speelde een grote rol bij de winst van Le 41. Zo noemden verschillende gasten van het huis de vele mogelijkheden door de mooie ligging in de natuur. Activiteiten als wandelen, mountainbiken en kayakken werden benoemd. De jury beaamt de rol van de regio: “We zien dat de locatie sterk medebepalend is bij de keuze voor een specifieke vakantiewoning.” Madame Jacquet, eigenaar van het winnende vakantiehuis, reageert: “We zijn bijzonder blij en fier om voor de vijfde keer op rij deze award binnen te halen!”

Groeiende populariteit België
De populariteit van België bij vakantiegangers laat de afgelopen jaren een sterke groei zien. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt dat het toeristenaantal in 5 jaar tijd met bijna 20% is gestegen. In 2014 bezochten meer dan 14 miljoen toeristen het land. Vijf jaar geleden waren dit er nog ongeveer 12 miljoen. De provincie Luik draagt hier een groot deel aan bij: jaarlijks bezoeken ongeveer 900.000 toeristen de provincie. Het grootste deel van deze toeristen zijn op vakantie in eigen land. Buitenlandse toeristen komen met name uit de buurlanden Nederland en Frankrijk. De boekingsaantallen van Belvilla in de Ardennen ondersteunen deze groei en tonen de afgelopen twee jaar zelfs ongeveer 14% meer bezoekers per jaar (zie grafiek).

bellvilla 2

Ardennen grote winnaar
Ook plek twee en drie van de Belvilla Awards staan in de Belgische Ardennen. Vakantiehuis La Linotte in Arville (Saint-Hubert) heeft de tweede plaats gewonnen. De derde plaats is voor Le Mareaubois in Henegouwen.

Over de awards
Ieder jaar reikt Belvilla prijzen uit aan eigenaren van vakantiewoningen met veel ingevulde enquêtes, een hoog enquêtecijfer, leuke tips van de eigenaar en een goede huispresentatie in woord en beeld. Deze awards onderstrepen de boodschap van de marktleider in vakantiewoningen: “Je wordt niet zomaar een Belvilla” en stimuleren vakantiehuiseigenaren nog meer om hun woning steeds verder te optimaliseren. Meer informatie over de awards: http://nl.belvilla.be/tophuizen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 2 februari 2016 door in België, logement en getagd als , .
%d bloggers liken dit: