Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

TIENDE EDITIE MUZIEKFESTIVAL in Pays de Flandre

Van 27 maart tot midden mei wordt in Pays de Flandre de 10e editie van een speciaal muziekfestival georganiseerd. Het is een uniek gebeuren omdat de concerten plaatsvinden in vijftien verschillende musea, verspreid over de regio. Muzikanten laten je op een andere manier kennismaken met hun genre, dit gaande van jazz tot rock.

Le Festival Musique au Musée is ongetwijfeld een reden om eens dagje of een weekend naar Frans-Vlaanderen te trekken. Deze boeiende regio is dichtbij en bijzonder rijk aan cultuur en folklore die overigens heel wat banden heeft met Vlaanderen. Het is vooral in de musea dat je de historische link, de folklore en het cultureel erfgoed leert kennen. Met de organisatie van het tiende muziekfestival krijgen de musea extra aantrekkingskracht met live optredens die voor een leuke sfeer zorgen.

pays de flandre

Het festival wordt geopend op zondag 27 maart, vanaf 11 u, in Musée de la Vie Rurale de Steenwerck. Op het programma van deze feestelijke dag staan gratis concerten zoals van de groep Broes die liederen tussen folk en gipsy jazz speelt. In de vooravond is het de beurt aan rockgroep Les Mauvaises Langues, steengoede muzikanten uit Noord-Frankrijk die al 5 cd’s hebben volgespeeld.

De muzikale klanken in de musea zijn de ganse maand april te horen, onder meer op zaterdag 16 april om 18u30 in Maison de la Bataille in Noordpeene. Met de harpmuziek en de liederen van Peter en Anita Clijsen reizen we naar de 16de eeuw, naar de periode van de Geuzen.
Van een heel andere aard is het concert een dag later, op zondag 17 april, om 15 u, met de Groep Donuts en de Franse chanson-folkrockband Louise Attaque.

Jazzliefhebbers gaan een week later naar Bergues, ideaal voor een weekenduitstap die al kan beginnen op vrijdagavond 29 april want dan speelt in Musée du Mont de Piété de groep Swing-O-Box die vooral eigen composities brengt.

Alle informatie over het Festival Musique au Musée: http://paysdeflandre.fr/fr/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 februari 2016 door in Frankrijk en getagd als , .
%d bloggers liken dit: