Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Technische leider vuurwerkfestival Knokke ook in Hannover

Komende zomer staat Hannover weer volledig in het teken van het Internationale Vuurwerkfestival, één van de grootste en meest prestigieuze vuurwerkfestivals in Europa. Voor deze 26ste editie zal er voor het eerst sinds lang opnieuw een Belgisch team vertegenwoordigd zijn. HC Pyrotechnics uit Boechout zal de Belgische driekleur verdedigen op zaterdag 3 september in de magische Herrenhäuser Garten van Hannover. Afgelopen jaar ging het team van vuurwerkspecialist Cliff Hooge al aan de haal met de hoofdprijs op de International Pyromelodic Firework Competition in Monte Carlo. HC Pyrotechnics zal het in Hannover opnemen tegen teams uit Duitsland, Frankrijk, Canada en Oekraïne.

Het Internationale Vuurwerkfestival van Hannover wordt dit jaar al voor de 26ste keer georganiseerd. Ieder jaar worden 5 internationaal gerenommeerde vuurwerkensembles geselecteerd om de strijd aan te gaan op pyrotechnisch vlak.
Gedurende 5 zomeravonden mogen zij het beste van zichzelf geven in de prachtige barokke tuinen van Herrenhäusen Garten in Hannover. Iedere avond lokt zo’n 12.000 kijklustigen die het spektakel vanop de eerste rij willen bewonderen.

Voor het eerst sinds 2003 zal er ook een Belgisch team vertegenwoordigd zijn op het Internationale Vuurwerkfestival. HC Pyrotechnics uit Boechout is al jaar en dag een referentie in België en geniet de laatste jaren ook internationaal heel wat faam. Zo won het team afgelopen jaar nog de Internationale Pyromelodic Firework Competition in Monte Carlo met een pyromusical genaamd ‘Mystify: journey of emotions’. Een 20 minuten durend vuurwerkspektakel op muziek van onder andere Bruno Mars en onze eigen Stromae. Daarnaast mocht HC Pyrotechnics ook al de vuurwerkfestivals van Potsdam, Zagreb en Szczecin op zijn naam schrijven en ontfermt eigenaar Cliff Hooge zich jaarlijks over de technische leiding van het vuurwerkfestival in Knokke.
“Ieder jaar stellen we ons kandidaat voor één internationaal vuurwerkfestival. Dit jaar wordt het dus Hannover, dat internationaal hoog aangeschreven staat met ieder jaar ook een sterk deelnemersveld. Hier winnen zou dan ook een enorme prestatie zijn”, zegt Cliff Hooge van HC Pyrotechnics.

De tegenstanders van HC Pyrotechnics zijn alvast niet mis. Zo neemt er voor het eerst sinds 2010 ook nog eens een Duits team deel. IP Innovative Pyrotechnik uit Stuttgart is vaste klant bij de optredens van The Rolling Stones, AC/DC en Tina Turner. Ook op heel wat internationale vuurwerkfestivals viel het Duitse team al meermaals in de prijzen. Het Franse team ‘Compagnie Pok sous les étoiles’ is dan weer gespecialiseerd in 3D effecten en mocht de Franse nationale feestdag al afsluiten met een indrukwekkend vuurwerk. Het Canadese team Firemaster Productions is zowat het bekendste vuurwerkensemble van Canada en is gespecialiseerd in pyromusicals met een hoog entertainmentgehalte. Het buitenbeentje onder de deelnemers is ongetwijfeld Dance of Fire uit Oekraïne dat in 2008 al succesvol deelnam aan de Pyronale in Berlijn. Benieuwd of ze ook in Hannover kunnen schitteren.

De data waarop de verschillende deelnemers hun spektakel zullen opvoeren zijn ondertussen ook bekend. Zoals ieder jaar vat het Internationaal Vuurwerkfestival aan op het einde van mei en is de laatste voorstelling mid september. Die dag wordt ook de winnaar bekendgemaakt. Hier alvast een overzicht van de data:
• 21 Mei: Compagnie POK sous les étoiles, Frankrijk
• 4 Juni: IP Innovative Pyrotechnik GmbH, Duitsland
• 20 August: Dance of Fire, Oekraine
• 3 September: H.C. Pyrotechnics, België
• 17 September: Firemaster Productions, Canada

Voor meer informatie over het Internationale Vuurwerkfestival: http://www.hannover.de/en/Tourism-Culture/Event-Highlights/Specials/International-Firework-Competition

Wie een bezoek aan het vuurwerkfestival wil koppelen aan een verblijf in het levendige Hannover kan zijn bezoek alvast voorbereiden via http://www.visit-hannover.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 februari 2016 door in Duitsland en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: