Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Brussels Airlines verbindt Nantes met Brussel

Vanaf 14 juni vliegt Brussels Airlines 12 keer per week tussen Nantes en Brussels Airport. Met Nantes neemt Brussels Airlines nu ook de zowel economisch als toeristisch aantrekkelijke Pays de la Loire regio in haar groeiend netwerk op.

nantes

Vanaf 14 juni zal Nantes op weekdagen twee keer per dag bediend worden (ochtend- en avondvlucht). Het vluchtschema maakt op weekdagen zelfs dagtrips naar Brussel mogelijk. Op zaterdag en zondag is er één vlucht gepland. De vluchten worden uitgevoerd met Embraer 145 Regional Jets. Retourtickets zijn al te koop vanaf 69 euro, taksen inbegrepen.

Nantes, gelegen aan het estuarium van de Loire, is samen met het nabijgelegen St Nazaire vooral bekend als maritiem centrum van de scheepsbouw. Maar ook de luchtvaartindustrie is met constructeur Airbus sterk vertegenwoordigd en talrijke bekende voedingsbedrijven hebben in de regio hun thuisbasis. Daarnaast ontwikkelt Nantes zich ook in sneltempo als IT hub.

Ook toeristisch is Nantes een topper. De bekendste inwoner van de stad Nantes was ongetwijfeld schrijver Jules Verne. Het museum genoemd naar zijn naam is een bezoek meer dan waard. Ook de futuristische ‘Machines de l’Ile’ brengen de dromen van Jules Verne tot leven. Het middeleeuwse verleden ontdekken kan in het schitterende kasteel van de Hertogen van Bretagne, de liefhebbers van Gothiek en Renaissance kunnen hun hart ophalen in de statige kathedraal, shoppers vinden ongetwijfeld hun gading in de historische Passage Pommeraye gallerij en de prachtige botanische tuinen wachten op al wie van groen houdt. In de regio ligt ook het fantastische historische pretpark Puy-du-Fou.

Inclusief de nieuwe bestemming Nantes vliegt Brussels Airlines volgend zomerseizoen naar dertien bestemmingen op het Franse vasteland en Corsica.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 29 februari 2016 door in Frankrijk, ter zee en in de lucht - transport.
%d bloggers liken dit: