Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

GAMBIA, DE HOTSPOT VOOR BIRDWATCHERS

Het is niet alleen in Het Zwin bij ons in Knokke-Heist dat de vogeltjes schuifelen…

INTERNATIONAAL VOGELFESTIVAL IN GAMBIA

Gambia kent naast de vriendelijke bevolking, de mooie stranden, het lekkere eten ook een prachtige natuur. Daarnaast is dit kleine landje de hotspot voor birdwatchers. Vogelliefhebbers kruisen alvast 21 – 25 oktober 2016 in de agenda aan want dan wordt het Gambia International Bird Festival georganiseerd.

Dat zoveel vakantiegangers voor Gambia kiezen heeft te maken met de grote toeristische troeven van het land: een tropisch klimaat, een mooie kustlijn, een vriendelijke bevolking, levendige stadjes en markten en uiteraard de couleur locale. Maar bovenal kan Gambia uitpakken met zijn fantastische natuur, langs de kust van de Atlantische Oceaan en langs de Gambia-rivier, in het tropische binnenland. Het natuurschoon wordt beschermd in grote nationale parken.

Waarom een Internationaal Vogelfestival in Gambia ?
Enerzijds omdat er zoveel vogelbiotopen en vogels zijn, maar liefst 550 soorten ! Voeg daarbij dat je ze makkelijk kunt observeren want grote afstanden zijn er niet in het West-Afrikaanse land. Zelfs vanuit een luie zetel in de tuin van je hotel kun je tal van exotische vogels spotten. Anderzijds wil de Gambiaanse overheid het rurale toerisme promoten. Vandaar dat het International Bird Festival in het hart van het tropische binnenland wordt georganiseerd, op korte afstand van de plaatsen waar je het best de vogels kunt zien. Het Tenbaba Camp ligt op de oever van de Gambia rivier, tussen het Kiang West National Park en het Baobolong Wetland Reserve. Al van in de jaren 1970 komen vogelliefhebbers uit alle hoeken van de wereld naar Gambia, en specifiek naar Tenbaba Camp.

Boottocht op de Gambia Rivier en excursies
In Tenbaba Camp wacht de deelnemers aan het Bird Festival een prima accommodatie. Het kamp heeft kamers voor één of meer personen, familiekamers, twee bars en een restaurant, een zwembad, conferentie- en internetfaciliteiten.
Naast tentoonstellingen en boeiende lezingen zijn het vooral de excursies waarvoor je speciaal naar Gambia reist. Uiteraard staan een verkenning van Kiang West National Park en een boottocht op de Gambia rivier op het programma. Het zijn prachtige tochten, tevens unieke ervaringen voor birdwatchers.

Praktisch
The Gambia International Festival wordt georganiseerd van 21 tot 25 oktober 2016. Voor meer informatie, neem contact op via: info@gtboard.gm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 29 februari 2016 door in Ver weg bestemmingen en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: