dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Indoor Skydive tunnel in Ice Mountain Adventure Park Komen is open

Deze week is de Indoor Skydive tunnel in Ice Mountain Adventure Park Komen feestelijk geopend. Deze is meteen de krachtigste in zijn soort. De wereldtop van het tunnelvliegen was present om demo’s te geven, maar ook de aanwezigen konden zelf beleven wat het is om te zweven op de wind.
Onder de aanwezigen was ook Gilles De Schryver (acteur), Feline Dewaele (moedig blind meisje), Cedric Dumont (Knokse Belgische skydviver en basejumper)…

Cedric Dumont

Ice Mountain werd in 1999 opgericht als indoor skipiste maar is de voorbije jaren uitgegroeid tot een heus adventure park met paintball, lasergame , klimpark voor groot en klein, kinderboerderij en –speeltuin, zonneterras, restaurants en een winkel.
Om een nog breder actief publiek aan te spreken, komt er op 4 maart 2016 een indoor windtunnel bij, en dit is direct de krachtigste ter wereld.

“Skydiving is zweven op de wind tijdens een unieke vrije val ervaring. Bij het indoor skydiven, welke een technische sport is, wordt met behulp van krachtige windturbines de sensatie van het skydiven gesimuleerd” citeert Stephane Fievez, oprichter en bezieler van Ice Mountain Adventure Park.

De krachtigste indoor windtunnel ter wereld

De tunnel, die gebouwd wordt onder toezicht van ISG, een gerenommeerde Duitse tunnelbouwer wordt de krachtigste indoor windtunnel.

Het concept is een gesloten dubbel circuit waarbinnen een opwaartse luchtstroom wordt gegenereerd. De circulatie wordt tot stand gebracht met behulp van 4 electroturbines. De luchtstroom wordt doorheen een omgekeerde trechter geleid waardoor een opwaartse stuwkracht ontstaat tot 300 km per uur. De gemiddelde luchtweerstand komt overeen met een valsnelheid van ca. 300 km per uur. De glazen vluchtkamer heeft een diameter van 4.35 meter en heeft een vrije vluchtruimte tot 15 meter hoog. De doorzichtige glazen wand van de tunnel zorgen ervoor dat familie en vrienden kunnen meegenieten van deze unieke ervaring in de skydive simulator.


De ultieme adrenaline kick

Onder professionele begeleiding van instructeurs van wereldniveau vliegen de klanten binnen een paar minuten als een vogel in de verticale windtunnel en ervaren ze het gevoel dat alle skydivers met elkaar verbindt- gewichtloosheid en een ultieme adrenalinekick – naarmate het lichaam door de toenemende windsnelheid meer door de luchtstroom wordt gedragen.
De skydiving tunnel is sinds 4 maart 2016 geopend voor het grote publiek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 maart 2016 door in België, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: