Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

In Champsaur & Valgaudemar is de fiets heilig.

Ik was er tijdens de winter, maar ook in de zomer schijnt de Champsaur & Valgaudemar een paradijs te zijn, ook voor fietsers.

Champsaur & Valgaudemar: twee valleien met het ‘Espace VTT’-label van de Franse wielerbond. Dat betekent zoveel als ‘mountainbikeparadijs’ (met 750 km bewegwijzerde paden, 37 circuits, tal van wasgelegenheden, professionele omkadering, …). Voor wielerliefhebbers klinken diverse doortochten van de Ronde van Frankrijk in deze streek als muziek in de oren: Col de Manse, Col du Noyer, Col Bayard, … Wielerfans (van beginners tot ervaren rotten) vinden hier vele trajecten op hun maat, om maximaal te genieten van schitterende landschappen en sites waar auto’s geen toegang krijgen.

valgaudemar

Te weinig getraind om te kunnen rekenen op uithouding en krachtige kuiten? Dan kies je gewoon voor elektrische aandrijving! Elektrische fietsen zijn overal te huur: zo kan voortaan iederéén op ludieke en aangename wijze genieten van het plezier van twee wielen! Meer info op: http://www.champsaur-valgaudemar.com/fr/ete/loisirs-activites/velo-electrique.html.

Waar is dat feestje?
De EnduroCyclette is echt wel een hoogdag voor de mountainbike. Verken op eigen houtje en/of met begeleiding (van profs) onuitgegeven trajecten op het domein van Orcières, met schitterende uitzichten op de vallei van Champsaur.
Deze grote bijeenkomst van MTB-fans wordt uitgesmeerd over twee dagen: het is een feestelijk weekend voor al wie diezelfde MTB-passie deelt, barstensvol originele en leuke animatie en met een rijk en modulair aanbod: iedereen kan een parcours kiezen dat overeenstemt met zijn eigen capaciteiten en verwachtingen. Afspraak op 9 en 10 juli!

Ieder zijn Tour
Op basis van je MTB-trainingsniveau kies je voor de Tour de la Valgaude of voor een van de twee versies van de Tour du Champsaur.
De Tour de la Valgaude telt drie etappes van 23 tot 33 km, goed voor een totaal van 88 km, met 3000 positieve hoogtemeters. Deze Tour doorkruist de vallei van de Valgaudemar over paden op de rand van bergflanken van de vallei, met uitzicht op de rivier die diep onder je stroomt. Een technisch parcours met schitterende panorama’s en landschappen!
Andere mogelijkheid, ook weer met drie etappes: de eerste van twee Tours du Champsaur, 50 km met 1450 hoogtemeters. Maar wie écht van uitdagingen houdt, gaat natuurlijk voor die ándere Tour du Champsaur: in zijn maxiversie van zes dagen leg je 145 km met 4400 hoogtemeters af. Het is een lange lus waarbij je in alle rust kennismaakt met een authentiek bewaarde natuur, de koele oevers van de Drac, afgewisseld met spectaculaire doortochten, paden op de bergflanken van Chaillol, Laye of Ancelle. Het landschap verandert elke dag…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 maart 2016 door in Frankrijk en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: