Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Brussels Airlines stelt uniek Magritte vliegtuig voor

Brussels Airlines heeft haar langverwachte Magritte vliegtuig voorgesteld, een surrealistische Airbus A320 opgedragen aan Belgisch kunstenaar René Magritte. Het vliegtuig volgt in de voetsporen van Rakcham, het Kuifje vliegtuig dat de maatschappij vorig jaar lanceerde, en is dus het tweede in een reeks van vliegtuigen die Brussels Airlines opdraagt aan iconische Belgen.

Brussels Airlines’ Magritte vliegtuig werd onthuld in het bijzijn van Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant, Brussels Airlines voorzitter Burggraaf Etienne Davignon en Brussels Airlines CEO Bernard Gustin, Voorzitter van de Stichting Magritte Charly Herscovici en genodigden en werknemers van de maatschappij.

Het vliegtuig, dat de naam Magritte kreeg, is een 37m lang vliegend kunstwerk dat tot stand kwam dankzij een nauwe samenwerking tussen Brussels Airlines en de Stichting Magritte, de organisatie die het oeuvre van Magritte beschermd.

Aan de buitenkant bestaat het design uit twee van Magritte”s werken, nl. La Clairvoyance (1936) en Le Retour (1940). Het interieur van de cabine onderging ook een surrealistische makeover en toont een zwerm vogels uit Le Retour (1940) en ook het werk La Belle-Société (1965-66) met de bekende man met de bolhoed.

Het design van het vliegtuig werd gecreëerd door drie jonge Belgische designers die in het marketing team van Brussels Airlines werken. Het schilderwerk werd uitgevoerd door airbrush artiest André Eisele, die eerder ook al Rackham beschilderde. Hij had de moeilijke opdracht om het Magritte design te vertalen naar een vliegtuigromp. De werken vonden plaats bij Eirtech in Ostrava, Tsjechië.

Het speciale Magritte design blijft op de Brussels Airlines Airbus tot 2022.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 maart 2016 door in ter zee en in de lucht - transport en getagd als , .
%d bloggers liken dit: