Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Knokke-Heist krijgt eerste officiële Belgische GeoTour

Goed nieuws voor wie er graag op uit trekt in ‘den buitenlucht’ maar liever iets anders doet dan doelloos rondlopen :
vanaf zondag 27 maart kan je de Knokke-Heist GeoTour volgen. Op verschillende plaatsen in België kan je nu al op zoek gaan naar verborgen caches, maar de Knokke-Heist GeoTour is de eerste volledige geocaching tour die geregistreerd is op de internationale geocaching website.

Het volledige traject is 35 kilometer en telt 25 verborgen caches, of waterdichte dozen met daarin een logboek. Deelnemers kunnen de GeoTour te voet of met de fiets afleggen, in één keer of op verschillende momenten. Net als bij de hazenjacht zijn de precieze coördinaten van elke verstopplaats online terug te vinden. Geocachers downloaden ze vervolgens op een wandel-GPS of op de geocaching-app.

Puur genieten van de natuur

De Knokke-Heist GeoTour staat helemaal in het teken van puur genieten van de natuur en daagt bezoekers uit om natuurgebieden en bezienswaardigheden te leren kennen, die ze anders misschien nooit zouden ontdekken.

15 miljoen geocachers wereldwijd

Geocachers die alle codes verzameld hebben, krijgen een Knokke-Heist GeoCoin. Dat is niet alleen een mooie herinnering aan een fantastische ontdekkingstocht, via een unieke code is de coin ook wereldwijd traceerbaar. Een geocacher kan zijn GeoCoin achterlaten in een cache in Knokke-Heist, om door iemand anders meegenomen te worden naar nieuwe bestemmingen. Zo maken ze deel uit van een gigantisch internationaal netwerk. Wereldwijd hebben meer dan 15 miljoen mensen zich al geregistreerd op de officiële website geocaching.com.

Praktische informatie

Knokke-Heist GeoTour:
Permanent open vanaf zondag 27 maart
http://www.geocaching.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 22 maart 2016 door in België en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: