dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

MET P&O FERRIES NAAR WANDELBESTEMMING ZUID-ENGELAND

Doorwinterde wandelaars kennen Zuid-Engeland als één van de beste wandelbestemmingen dichtbij huis. Met P&O Ferries reis je vanuit Calais snel naar Dover, de poort naar het wandelparadijs. Er zijn maar liefst 23 afvaarten per dag en vanaf € 50, enkele reis, voor auto en alle inzittenden, sta je aan de overkant van Het Kanaal. Als je boekt voor 31 maart, voor reizen tot 31 december krijg je er bovendien nog ‘priority boarding’ gratis bij* .

dekriebelopreis - zuid-engeland

Wandelaars worden zowel in zuidoost- als in zuidwest Engeland geconfronteerd met wat de Fransen zo mooi omschrijven als l’embarras du choix. Er zijn immers zoveel wandelbestemmingen met bewegwijzerde wandelpaden, ook voor meerdaagse tochten, dat je niet weet wat te kiezen. Wordt het de North Downs Way vanuit Canterbury of reis je naar de schitterende kust van Cornwall met daarachter de desolate landschappen van Dartmoor en Exmoor National Park? Wat je ook kiest, het wordt hoe dan ook een onvergetelijke wandelervaring!

Ook in het zuidoosten is er een keur aan wandelmogelijkheden zoals in het vrij onbekende Samphire Hoe Country Park, een stuk land, gewonnen op de zee toen de tunnel onder het Kanaal werd gebouwd. Naast wandelen en fietsen kun je er vissen en vogels spotten. Samphire is een unieke biotoop met zeldzame planten en orchideeën.

En natuurlijk zijn er ook de White Cliffs of Dover, overbekend maar ze blijven een topper. Je kunt er wandelen langs de zee, hoog op de klippen, neus in de wind. Ook voor fietsers is de kustroute tussen Deal en Sandwich super aantrekkelijk. Geniet van de panorama’s over de zee, van de bijzondere plantengroei, de zeevogels en van een heerlijke picknick op het strand.

Het Verenigd Koninkrijk heeft tientallen wandelgebieden die je ooit eens wil ontdekken. Voor ons Belgen liggen veel van die schitterende regio’s handig dichtbij of op slechts enkele uren rijden van Dover. Daarom reis je met P&O Ferries en daardoor zijn zelfs de super-wandelgebieden in Devon, Somerset en Dorset een haalbare kaart, ook voor een korte vakantie.

Praktisch
P&O Ferries Calais-Dover, 23 afvaarten per dag in beide richtingen, prijs vanaf
€ 50 enkele reis (auto en inzittenden). Info en reservaties http://www.poferries.com en 028/085 020

*Priority Boarding gratis als je boekt vóór 31 maart 2016 voor reizen tot
31 december 2016 o.v.v. code FREEPRIOEU. Je rijdt eerst aan boord en eerst van boord. Nog voor iedereen is ontscheept ben jij al onderweg naar een van die gedroomde wandelgebieden in Zuid-Engeland (normaal tarief voor priority: € 14 enkele reis).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 maart 2016 door in Engeland/Verenigd Koninkrijk en getagd als , .
%d bloggers liken dit: