Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Minder adopties, meer rootsreizen.

Eens iets anders…

Het is alom bekend dat er steeds minder buitenlandse adopties zijn. Maar sinds de jaren ’70 zijn er uit India alleen al duizenden kinderen geadopteerd. Ondertussen zijn de meesten van hen twintigers, dertigers of veertigers geworden en hebben zij interesse om hun eigen roots te zoeken. De alom aanwezige discussie over migratie en integratie maakt voor sommigen deze vraag actueler dan ooit.

Rootsreizen naar India
“Steeds meer krijg ik vragen van Indisch geadopteerden hoe ze best aan zo’n rootsreis beginnen”, getuigt Subadra Van Loo als ervaringsdeskundige.
“Ik ben zelf ook geboren in India en opgegroeid in België. Bovendien heb ik een grote passie voor reizen en wil ik deze 2 totaal verschillende culturen op een leuke, zinvolle manier combineren.
Voor velen is zo’n rootsreis de eerste kennismaking met hun geboorteland. Ze hebben dan ook heel wat vragen over de do’s & don’ts tijdens zo’n bijzondere reis.
Omdat een rootsreis ook heel wat emoties kan losmaken, raden wij iedereen sterk aan om zo’n project goed voor te bereiden en niet alleen te ondernemen maar iemand mee te nemen die je kan steunen. Je partner, een vriend, een vriendin of een familielid.

Wanneer geadopteerden bij de voorbereiding dan terecht kunnen bij iemand die hen hier persoonlijk advies kan geven en uit eigen ervaring mag spreken, werkt dit drempelverlagend.
De meeste Indisch geadopteerden combineren hun bezoek aan hun eigen geboortestad of streek ook graag met wat van de typische bezienswaardigheden die India te bieden heeft.

Daarom vond ik dat de tijd rijp was om met een nieuw concept reiskantoor te starten.”

Een Belgisch reiskantoor met bijzondere missie
Jasmine Travel & Events is allesbehalve een klassiek reis- en evenementen kantoor.
“Met onze Indische events brengen we de Indische cultuur naar België en met ons reisaanbod adviseren we reizigers die naar India reizen. Daarbij richten we ons in het bijzonder op mensen die net als mijzelf, Indische roots hebben en op zoek zijn naar persoonlijk advies bij het maken van een reis naar hun geboorteland. Uiteraard adviseren we graag alle reizigers die op zoek zijn naar een bijzonder programma bij het samenstellen van hun ideale reis.”
Meer info: http://www.jasminetravel-events.be

dekriebelopreis rootsreizen

Netwerk voor Indisch geadopteerden

Recent startte Subadra Van Loo ook een Facebookgroep “Het netwerk voor Indisch geadopteerden”. “Ik wil vooral Indisch geadopteerden op een ludieke manier samen brengen. Vroeger werden er diverse evenementen georganiseerd vanuit de adoptievereniging en gingen wij daar met onze ouders naartoe om contact te houden met elkaar. Nu zijn de meesten twintigers, dertigers of veertigers en is er een ruime interesse naar dergelijke bijeenkomsten.

De bedoeling is om zo nieuwe mensen te leren kennen die ook uit India afkomstig zijn en dit in een ontspannen sfeer. Afgelopen zaterdagavond 12 maart werd er een bijeenkomst georganiseerd en verzamelden uit verschillende regio’s in Vlaanderen en zelfs een paar mensen uit Nederland in Gent voor een gezellig Indisch etentje.”

—————

Vragen over je herkomst?
Als geadopteerde heb je soms vragen over je herkomst, je geboortefamilie. Soms wil je ook echt gaan zoeken naar je geboorteouder(s). Je hebt recht op inzage in je adoptiedossier en je kan ook (psychologische) hulp krijgen bij je zoektocht.
Heb je vragen? Neem dan contact op met:
• het Vlaams Centrum voor Adoptie (VCA) bij Kind & Gezin:
http://www.kindengezin.be/adoptie/ik-ben-geadopteerd/ of
• het Steunpunt Adoptie vzw: http://www.steunpuntadoptie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 maart 2016 door in Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: