Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Les nombreux visages de la France…

Geniet, in privésfeer van het land met de vele gezichten, vanuit een vakantiehuis van NOVASOL. Tijdens uw vakantie in een vakantiehuis kunt u de dagen naar wens indelen en in een persoonlijke sfeer genieten van uw welverdiende vakantie. Ontspan op uw eigen terras, samen met uw familie en vrienden.

Frankrijk kent vele contrasten in verschillende seizoenen. Ontdek de bonte kleuren en de maritieme sfeer aan de Côte d’Azur, de authentieke plaatsen in de Provence, de lange stranden en schitterende duinen aan de Atlantische kust, de mooie kastelen en tuinen in het binnenland en de ruige natuur in Bretagne en Normandië. Om uw vakantie in het voorjaar, de zomer of tijdens kerst en nieuwjaar zo afwisselend mogelijk te maken, heeft NOVASOL de seizoenen voor u op een rijtje gezet.

De lente breekt aan in de Dordogne

Wanneer de natuur in de lente weer in bloei staat, is een vakantie in de Dordogne een absolute aanrader. De Dordogne is een groen departement met schitterende natuur, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk. Het gebied is tevens het belangrijkste gebied voor de aardbeienteelt in Frankrijk. In de Dordogne kunt u talrijke schitterende historische dorpen en steden bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de authentieke plaatsen La Roque-Gageac en Domme. Maak een onvergetelijke kanotocht over de Dordogne, een rivier met dezelfde naam als het departement. Hierbij komt u langs mooie landschappen en indrukwekkende kastelen.

Een zomerse tocht langs bergdorpen en lavendelvelden in de Provence

Frankrijk biedt veel mogelijkheden om de zomer door te brengen. Een voorbeeld daarvan is een bezoek aan de Provence. In deze regio staat in juli en augustus de lavendel in bloei. Volg de schitterende lavendelroute, waarbij u langs romantische bergdorpen, licht glooiende lavendelvelden, meren zoals de Lac de Sainte Croix bij de kloof van Verdon en steden zoals Aix-en-Provence komt. De piramidevormige Mont Ventoux is een van de mooiste bezienswaardigheden in de Provence. Op de top van de Mont Ventoux kunt u genieten van het schitterende uitzicht over het landschap. Daarnaast is het interessant om de productie van parfum en andere lavendelproducten van dichtbij te bekijken. De ideale locatie voor uw zomervakantie in het zuiden van Frankrijk is een vakantiehuis met een eigen zwembad voor de nodige verfrissing. Bekijkt u eens ons aanbod van vakantiehuizen met een eigen zwembad, de selectie maakt u gemakkelijk op de website.

Herfstachtige taferelen in Normandië

De herfst is een perfect seizoen om de ongerepte natuur aan de kust in het noorden van Frankrijk te ontdekken. In de herfst ziet de natuur er nog ruiger uit. De regio van Normandië is zeer idyllisch en authentiek. Breng een bezoek aan de abdij op het rotsachtige schiereiland Mont Saint-Michel. Bewonder tevens de tuin van Giverny, waar Monet en andere kunstenaars inspiratie opdeden voor hun kunstwerken. Een bijzonder festival in de herfst is de Fête du Cidre. Dit feest staat in het teken van de smaakvolle, zoete appelwijn. Veel dorpen vieren dit feest in oktober naar aanleiding van de vers geproduceerde wijn. De activiteiten en attracties op dit feest staan, uiteraard, in het teken van appels.

Bonte winterfeesten aan de Côte d’Azur

Door het milde winterklimaat en de fascinerende vegitatie trekken veel toeristen ook in het najaar naar de Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk. In de winter vinden vele interessante evenementen plaats. Een goed voorbeeld is de Fête du Mimosa in Mandelieu-la-Napoule, vlakbij Cannes. Dit vrolijke feest vindt plaats van in februari en staat in het teken van de mimosa, die van januari tot maart prachtig in bloei staat. Ook de Fête du Citron, dat in februari en maart in Menton wordt gevierd is een leuk festijn. Het feest wordt gedomineerd door parades met schitterend versierde praalwagens en als citroenen verklede figuren. Tijdens het carnaval in Nice verandert de stad in een enorme feestlocatie met praalwagens en vuurwerk aan het stadsstrand, in de Baie des Anges. Het carnaval wordt vooral gevierd onder de lokale bevolking en is zodoende nog niet druk bezocht door toeristen.

NOVASOL vakantiehuizen biedt een enorm groot en gevarieerd aanbod vakantiehuizen. Meer dan 5.000 huizen verspreid over de meest populaire regio’s. Hiervan beschikken ruim 1.000 huizen over een privé-zwembad, zodat u tijdens de warme dagen heerlijk in het water bij uw vakantiehuis kunt ontspannen.

 

Vind uw ideale vakantiehuis

Op de website van NOVASOL treft u een gebruiksvriendelijke zoekmachine. U geeft zelf aan wat uw wensen zijn voor het selecteren van een geschikt vakantiehuis. Bovendien ziet u meteen of het huis nog beschikbaar is. Vervolgens kunt u direct boeken. Hebt u nog vragen? Vanzelfsprekend staan de medewerkers van NOVASOL altijd klaar voor professioneel advies. Bestel de prachtige Frankrijk brochure op www.novasol.be

 

Afbeelding

 

DeKriebelOpReis verwelkomt NOVASOL als nieuwe reisinfo partner. U zal vanaf heden dus regelmatige NOVASOL info bij ons krijgen. Enjoy!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 5 april 2016 door in Frankrijk, logement, Novasol, Travelweetjes en getagd als , , , , .
%d bloggers liken dit: