Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Logeren op de Route du Soleil

Op weg naar Saint-Raphael alwaar wij hebben genoten van een weekje paasvakantie in een schitterend Interhome appartement, waarover later meer, hebben wij een stop gemaakt. 1197 vonden we ietwat te veel kilometers om in één keer te verteren, toch tijdens de doorreis. Wat google werk bracht mij tot ‘Chambres d’hôts Les 7 semaines in Chantemerle les blés, een goeie 850 km van Knokke-Heist vandaan, bij Isabelle & Alain.

Waarom dit voor ons een topper was?

  • Nog geen 10km bij de autostrade afrit vandaan.
  • Prijs/kwaliteit top: 111euro voor 2 volwassenen, 2 tieners van 14 en 16, ontbijt in.
  • Grote gezinnen/families kunnen minstens 8 mensen te slapen leggen.
  • Kraaknet.
  • Autenthiek sfeervol.
  • Rustig gelegen.
  • Prachtige tuin.
  • Grote leefruimte waarin je ’s avonds zelf kan koken en relaxen zonder
  • Veel privacy, wat voor mij essentieel is. De chambres d’hôtes bevindt zich in een aangebouwde schuur zodat het huisgezin je niet op de vingers zit te kijken en omgekeerd.

Een aanrader, wij gaan er next time zeker terug.

b&b frankrijk

By the way, ik kreeg van de Fédération Internationale des Logis (FIL), het belangrijkste netwerk van onafhankelijke hoteliers in Europa, ook enkele Route du Soleil tips toegestuurd. Ik heb ze niet zelf uitgetest maar wil ze u hier toch ook meegeven:

LIMONEST – Charme et Business Hôtel Lyon

Logis-hotel Charme et Business Hôtel is een van de oudste hotels van Lyon, verscholen in het groen van een klein park op enkele minuten van het stadscentrum, in Limonest. Het werd recent nog mooi gerenoveerd. De balken, natuurstenen schoorsteen, edele materialen, … geven een apart cachet aan het interieur en zorgen voor een aangename sfeer. De kamers zijn knus, de keuken geniet terecht een uitstekende reputatie en de spa maakt je verblijf helemaal relaxed. Dit huis ademt een gezellige familiale sfeer uit, waar gastronomie, comfort en ontspanning centraal staan. Een verborgen pareltje!

Vanaf: 135 €/nacht in tweepersoonskamer.

GENEUILLE – Château de la Dame Blanche

Op een boogscheut van Besançon kom je ook hier terecht in een oase van rust: hotel en ‘Insolite by Logis’ Château de la Dame Blanche. Het schitterende kasteel en het rustgevende park brengen je meteen in vakantiemodus. Elk raam geeft uit op de natuur, waardoor je telkens een ander ‘levend schilderij’ kunt bewonderen. Dit adres voor rustzoekers is perfect voor gezinnen, want het beschikt over gezinskamers en kamers die met elkaar in verbinding staan. Wil je een heel aparte nacht beleven, verblijf dan in een van de boomhutten of, nog gekker, in een bubbletent! Aan de rand van een rivier en naast een molen, middenin een park met honderdjarige bomen bevindt zich het restaurant in een veranda. Te midden van dit natuurlijke decor serveert de jonge chef-kok uit Besançon gerechten vol fantasie, die al even mooi als lekker zijn.

Vanaf: 85 €/nacht in tweepersoonskamer.

LADOIX SERRIGNY – Hôtel La Gremelle

Logis-hotel La Gremelle is gelegen aan de wijnroute van Bourgondië, te midden van de wijngaarden van de Côte de Beaune. De kamers zijn ruim, modern en allemaal op de gelijkvloerse verdieping! Van zodra de eerste zonnestralen verschijnen, kun je je ontspannen in de grote bloementuin, van een glaasje nippen op het terras of een duik nemen in het buitenzwembad. Fijnproevers zijn hier aan het juiste adres: David, Maître Restaurateur, verwent zijn gasten met een traditionele keuken op basis van verse streekproducten, die perfect tot hun recht komen met een glas overheerlijke Bourgondische wijn. Een ideaal adres om de Hospices de Beaune, Dijon en haar paleis van de hertogen te gaan bezoeken of de grootste namen van deze wijnstreek te ontdekken.

Vanaf: 70 €/nacht in tweepersoonskamer.

VILLEFRANCHE-SUR-SAÔNE – Hostellerie La Ferme du Poulet

Deze 17e-eeuwse boerderij is gevestigd in een voormalig klooster. Tal van restanten van de oorspronkelijke architectuur zijn bewaard gebleven, zoals de ramen met vensterkruisen en fraaie booggewelven. De ruimtes, terras en tuin zijn volledig afgestemd op de natuurlijke omgeving. De gasten worden met zeldzame elegantie ontvangen en verblijven in een van de negen ruime kamers. De kamers met veel lichtinval kijken uit op de tuin. Hier ben je verzekerd van een aangename rustpauze alvorens je verder reist. De chef biedt een verfijnde keuken, waarin klassieke streekgerechten een trendy toets krijgen. Hij is lid van de Toques Blanches Lyonnaises sinds 2004 en heeft al bewezen wat hij waard is in de keukens van grote sterrenchefs en van het presidentiële paleis, het Elysée.

Vanaf: 87 €/nacht in tweepersoonskamer.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 april 2016 door in Frankrijk, Kriebelervaringen, logement, Travelweetjes en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: