Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

NAAR HET LAKE DISTRICT VOOR 150 JAAR BEATRIX POTTER

De dagelijkse nachtelijke overtocht van P&O Ferries vanuit Zeebrugge naar Hull is een comfortabele reisweg richting Noord-Engeland, zeker nu de ferrymaatschappij uitpakt met een extra korting (-10 %). Zo ligt de weg meer dan open richting Lake District waar dit jaar alles in het teken staat van Beatrix Potter.

 Beatrix-Potter-outside-Hill-Top-in-the-Lake-District-photo-National-Trust

Het is de honderdvijftigste verjaardag van Beatrix Potter, de schepper van Pieter Konijn. Zij werd geboren op 28 juli 1866 en ze is onlosmakelijk verbonden met het Lake District. Daar bereidt men zich voor op een heuse ‘Pottermania’. Naar aanleiding van 150 jaar Beatrix Potter werd onlangs in de UK zelfs een 50 pence geldstuk met Peter Rabbit in omloop gebracht.

 

De reis naar het Lake District wordt uiteraard een vakantie met het ganse gezin want met de figuurtjes van Potter zijn alle kinderen vanaf zeer jonge leeftijd vertrouwd. Niet alleen in België want de boeken van Beatrix Potter verschenen in dertig talen en haar leven werd verfilmd door Chris Noonan in ‘Miss Potter’. Elke zomer ging de familie van Beatrix naar het Lake District waar ze een huis hadden. De hond ging mee en Beatrix ontdekte er de dierenwereld, die van de konijnen, muizen, slakken, kikkers en hagedissen die in haar verhalen de hoofdrollen vertolken.

 

Het Lake District is een nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. De regio is makkelijk bereikbaar vanuit Hull waar P&0 Ferries ‘s morgens aanmeert. Er is een vlotte verbinding langs de autosnelweg via Leeds en Manchester zodat je reeds in de vroege namiddag op je vakantiebestemming in het Lake District bent. Daar wachten je betoverende landschappen, idyllische dorpen én naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de geboorte van Potter ook een pak evenementen. Er zijn tentoonstellingen, muziekoptredens, een bergfestival, theatervoorstellingen met uiteraard de Potter-iconen, literaire rondritten en nog veel meer voor klein en groot. Het volledige programma vind je op www.lakesculture.co.uk/celebrating-beatrix-potter-150th-anniversary-of-a-lake-district-icon/

 

Het Lake District is een top vakantiebestemming in Engeland die je once-in-a-lifetime moet bezoeken. Ga er dit jaar naartoe en ontdek alle mooie plaatsen waar Beatrix Potter de inspiratie vond voor haar prachtige verhalen. Reis met P&0 Ferries vanuit Zeebrugge naar Hull en profiteer van de voordelige aanbieding.

 

Praktisch Zeebrugge-Hull

  • algemene (vanaf) prijs: € 169 voor 2 personen in binnenhut + auto, enkele reis
  • 10 % korting op overtochten mét maaltijden voor reizen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, boeken tot uiterlijk 31 mei voor reizen van 15 april tot 30 september 2016.

 

Info: www.poferries.com of bij uw reisagent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: