Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

STAR CLIPPERS VIERT 25ste VERJAARDAG MET NIEUW SCHIP

Vijfentwintig jaar geleden, in 1991, werd het eerste schip van Star Clippers, de Star Flyer, te water gelaten. Het was een reproductie van de grote klassieke zeilschepen uit de negentiende eeuw. Er bestaat geen betere manier deze verjaardag te vieren dan met een uitbreiding van de Star Clippers vloot. Een vierde zeilschip zal vanaf eind 2017 prachtige cruiseroutes varen: de FLYING CLIPPER !

 Star Clippers

De Flying Clipper wordt de grootste en de machtigste van de Clipper-vloot. Hij zal plaats bieden aan 300 passagiers en de tonnenmaat bedraagt 8770 GRT. De 35 zeilen van de vijfmaster zullen een oppervlakte van 6350 m2 overspannen. De Flying Clipper is een replica van de spectaculaire France II, een handelsschip dat in 1911 op de werf Gironde, in de buurt van Bordeaux, werd gebouwd. Het was in die tijd het grootste zeilschip en het ging in grootte de Preussen vooraf die in 1902 te water werd gelaten. De Flying Clipper wordt straks ook de grootste vierkantgetuigde vijfmaster, groter dan de Royal Clipper (de Preussen). Met andere woorden, de geschiedenis herhaalt zich.

De vier zeilschepen, Star Flyer, Star Clipper, Royal Clipper en de nieuwe Flying Clipper zijn een realisatie van één man, van Mikael Krafft die hiermee een levensdroom waarmaakt. Het lukt deze zeiler en ondernemer uit Zweden een succesvol bedrijf te runnen met commerciële zeilcruises. Honderd jaar na het verdwijnen van dit aanbod is er opnieuw een ‘Gouden Eeuw van het zeilen’.

De schepen bevaren tijdens de zomermaanden de wateren van de Middellandse Zee en reizen tijdens de winter naar de Caraïben en Cuba. Vanaf dit jaar is er een nieuwe cruiseroute in Azië aan boord van de Star Clipper.

Tijdens de zomer van 2017 heeft Star Clippers een aanbod van cruises in Indonesië. Passagiers zullen keuzemogelijkheid hebben uit 19 afreizen tussen 6 mei en 14 oktober, voor cruises van 7, 10, 11 of 14 nachten, vanuit Bali of Singapore.

Star Clippers is altijd inventief geweest wat betreft nieuwe en avontuurlijke bestemmingen, voor passagiers waarvan 60 % trouwe klanten zijn. In 2014 was Star Clippers één van de eerste rederijen die toelating kreeg in de Cubaanse wateren te opereren. Die traditie wordt verder gezet met nieuwe cruises van 10 nachten, tussen Havana en Cienfuegos. Met de Royal Clipper worden tijdens de winter 2016/17 fantastische cruises in de Caraïben aangeboden.

 

Flying Clipper

Op het nieuwe schip is er veel ruimte zoals dat alleen op het dek van een zeilboot mogelijk is. Vandaar dat er drie zwembaden zijn waarvan één de stralen van de zon zal weerkaatsen in het restaurant in het atrium van het schip. Achteraan komt er een groot platform, goed voor allerlei watersportactiviteiten wanneer de Flying Clipper voor anker gaat. Ook opmerkelijk is de grote variëteit cabines, met onder meer 34 suites met balkon en vier luxe suites.

Het restaurant, badend in het licht van het atrium, zal alle passagiers verwelkomen en het jongere cliënteel zal ongetwijfeld de Diva Bar opzoeken.

De trouwe klanten van Star Clippers zullen in de wolken zijn wanneer ze hun vertrouwde plaatsen aan boord terugvinden zoals de gezellige bibliotheek of de fameuze tropische bar Al Fresco, goed voor talloze geanimeerde avonden.

Het nieuwe schip is uitgerust met de meest geavanceerde motoren, op technologisch en op ecologisch vlak. Uiteraard zal er op brandstofverbruik kunnen bespaard worden door het hijsen van de zeilen bij gunstige weersomstandigheden.

 

Technische fiche

 

  • bouwplaats: werf Brodosplit, Split, Kroatië
  • tonnenmaat: 8770 GRT
  • stalen romp
  • passagiers: 300
  • bemanning: 140
  • zeiloppervlakte: 6350 m2
  • vijfmaster
  • uitrusting: 3 zwembaden, massage- en schoonheidsruimte, sportplatform, bibliotheek, receptieruimte, pianobar, tropische bar op de brug, sportbar, restaurant
  • 150 cabines waarvan 34 luxe suites met balkon en vier redersuites

 

Info: www.starclippers.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 april 2016 door in Cruises, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: