Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Madamme in Damme

Het komende Hemelvaartweekend wordt prachtig zonnig weer verwacht. En ook daarna blijft de zon bij ons schijnen. Ideaal moment dus om de fiets ter hand ter nemen en richting Damme te trekken, waar kunst en natuur hand in hand gaan met gastronomie. Damme verwelkomt nog tot en met Pinkstermaandag 16 mei 2016 Madammen in Damme, een gratis kunstevenement met als thema…de vrouw. 54 kunstenaars – allen professionals – stellen tentoon in Damme, waaronder zowel locals als internationals. Ze werden geselecteerd uit een groep van totaal 304 kunstige kandidaten. De eerste editie van Madammen in Damme haalde 5000 bezoekers. Wedden dat onze stralende zon dit jaar nog meer bezoekers naar het schitterende Dammestadje zal brengen? DeKriebelOpReis – ook voor dichtbij bestemmingen – helpt u graag op pad:

Overzicht locaties Madammen in Damme

Tijdens de tweede editie van het gratis kunstevenement ‘Madammen in Damme’ van 30 april tot en met 16 mei 2016 willen de organisatoren het succes van de eerste editie in 2014 overtreffen. De eerste editie haalde meer dan 5 000 kunstliefhebbers naar het gezellige polderstadje. Het thema van de tweede editie is opnieuw ‘de vrouw’. Het aantal deelnemende (internationale) kunstenaars is nog ruimer.

‘Madammen in Damme’ is een project van de vzw Kunstig Damme en het stadsbestuur. Tijdens het drie weken durende kunstgebeuren kan het publiek in en rond het historische centrum van Damme op 11 sfeervolle locaties kunstwerken bewonderen. De plaatsen liggen op wandelafstand van elkaar.

De kunstwerken zijn creaties van professionele binnen- en buitenlandse beeldende kunstenaars. De vrouw is telkens het artistiek middelpunt. Zo wordt ‘de vrouw’ als ‘madame’ in alle aspecten van haar bestaan qua verschijningen en expressieve vormen, haar schoonheid, haar erotische uitstraling, enz. figuratief, non-figuratief, abstraherend of met een symbolistische ondertoon in beeld gebracht. De interesse bij de kunstenaars om te mogen deelnemen aan deze tweede editie was dermate hoog dat uit de 300 geïnteresseerden slechts 75 deelnemers werden geselecteerd.

Praktisch

  • Zaterdag 30 april tot en met zondag 16 mei, telkens van 11 tot 18 uur.
  • Startpunt: stadhuis Damme – Er is daar een (gratis) brochure beschikbaar
  • Gratis en vrije toegang

Info

http://www.madammen-in-damme.com

Madammen in Damme

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 mei 2016 door in België, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: