dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Startschot voor cruisegebouw Zeebrugge

Het stadsbestuur van Brugge heeft de bouwvergunning voor het cruisegebouw in Zeebrugge goedgekeurd. Op een persconferentie werd het ontwerp van het cruisegebouw voorgesteld. Het cruisegebouw biedt een betere service voor de passagiers en de cruisesector en versterkt de haven als cruisebestemming.

De haven van Zeebrugge is razendsnel uitgegroeid tot de grootste cruisehaven van Vlaanderen. Zeebrugge noteerde in 2015 voor het zoveelste jaar op rij een record. Er kwamen in totaal 111 cruiseschepen langs met 471.084 passagiers. Dit jaar worden er 146 cruiseschepen verwacht in Zeebrugge. De maritieme toegankelijkheid en de nabijheid van de stad Brugge en de andere Vlaamse cultuur- en kuststeden zet de Vlaamse kusthaven op het verlanglijstje van menig cruiserederij.

Door het jaarlijks groeiend aantal cruisepassagiers is er nood aan een cruisegebouw. Het cruisegebouw dat zal worden ingeplant tussen de Rederskaai en de Zweedse kaai, wordt opgevat als een multifunctioneel gebouw met een onthaalfunctie en met mogelijkheid tot in- en uitchecken van passagiers, in combinatie met verschillende andere functies zoals kantoorruimtes, vergaderzalen, winkeltjes en een rooftop restaurant.

Het gebouw wordt tevens de hoofdzetel van de havenonderneming Artes Group (aannemer) die er zijn kantoor zal hebben. We kijken ernaar uit om echt van start te gaan zodat we in de loop van 2017 over een volwaardig cruisegebouw kunnen beschikken voor de passagiers en voor iedereen die onze zeehaven wil komen bezichtigen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 mei 2016 door in België, Cruises, De Kust, Zot van Zeebrugge en getagd als , , , .
%d bloggers liken dit: