dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Vliegclub Ursel viert 5de editie van Open Deur URSEL AVIA!

DeKriebelOpReis slaat zijn vleugels uit… CU @Ursel?

 

De vzw Vliegclub Ursel en Werkgroep B-67 organiseren voor de 5de keer hun jaarlijkse Open Deur. Sinds vorig jaar kreeg dit evenement de definitieve naam URSEL AVIA. Vorig jaar konden meer dan 9500 bezoekers genieten van de luchtvaart in al zijn facetten op de grond en in de lucht. Ursel Avia, refererend naar de naam van de eerste Vliegmeetings in Ursel in de jaren 80 en de naam van het magazine van de club, zal doorgaan tijdens het eerste weekend van juli. Ursel Avia is met de jaren uitgegroeid tot één van de grootste luchtvaart evenementen in Vlaanderen en is een topevenement in het Meetjeslands!

De speciale 5de editie zal heel wat legendarische vliegtuigen naar Ursel brengen en er wordt ook een speciale verjaardag gevierd, onze eigen Luchtmacht mag 70 kaarsjes uitblazen en dat zal duidelijk te zien zijn! Een C-130 transportvliegtuig zal in de statische tentoonstelling van binnen en van buiten te bewonderen zijn alsook een A-109 helikopter in ambulance uitvoering. Op zaterdag komen de befaamde Red Devils, het officiële demonstratieteam van onze Luchtmacht, even langs en in loods 1 zal er een heuse foto expositie te zien zijn over het verleden en het heden van onze luchtmacht.

Naast tal van historische vliegtuigen zoals de uit WO II daterende P-51 Mustang en de legendarische Britse Spitfire zal speciaal voor de vijfde verjaardag van de Open Deur een wereldbefaamd team naar Ursel komen afgezakt. Speciaal uit Engeland, en dit jaar zelfs al actief in Dubai, komen de Breitling Wingwalkers. Dit unieke team met twee zware Amerikaanse tweedekkers brengt ons terug naar de pioniersperiode in de luchtvaart anno 1920, ook wel de periode van de Barnstorming genoemd. De twee Boeing Stearmans stijgen op met op hun bovenste vleugel elk een ravissante dame! Bij het doorklieven van het Urselse luchtruim voeren deze ‘wingwalkers’ adembenemende bewegingen uit op de vleugel!

Voorzitter Jo Van de Woestijne benadrukt dat Ursel Avia geen airshow is. Het is een familie evenement is waar luchtvaart in de kijker wordt geplaatst en de werking van de vliegclub voor het brede publiek wordt voorgesteld. “We blijven bij de unieke formule om het magische van het vliegen aan de bezoekers te tonen op een veilige manier met respect voor de omgeving”.

Meer nieuws aangaande dit uniek evenement volgt spoedig. Verdere info vindt u op onze website www.urselavia.be . Volg ons eveneens op facebook via “URSEL AVIA” voor primeurs en updates.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 31 mei 2016 door in België en getagd als , .
%d bloggers liken dit: