dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

Win een surftrip voor twee personen naar Chicama – Peru

Het best bewaarde geheim van Peru

–> Altijd fijn als mijn lezers iets kunnen winnen, bovendien promoten we zo opnieuw een topevent in eigen regio.

Net als Brussel meer is dan Manneke Pis, heeft Peru meer iconische plaatsen dan enkel Machu Picchu. Ook langs de meer dan 3.000 km lange kustlijn lieten de Inca’s hun sporen na. Tot op vandaag kan je bij lokale vissers nog steeds de golven trotseren in handgemaakte precolumbiaanse surfkano’s. In het noordelijke Peru smelten cultuur en oceaan helemaal samen. Langste golf ter wereld

Mensen die een bucketlist willen starten, dit is de plek. In Chicama, ‘het verloren juweel van Latijns Amerika’, kan je surfen op de langste golf ter wereld. Ook beginners beleven onder professionele begeleiding een unieke ervaring. Met een waanzinnige lengte van 2,2 kilometer, lijkt de golf oneindig uit te deinen. Waar je bij de meeste surfplekken al na een zestal seconden terug het sop in plonst, sta je op de Chicama-wave tot drie minuten lang op je plank. Een dergelijke golf zag je nog nooit. Het uitzicht alleen al vanop je balkon in het Chicama Boutique Hotel is fabuleus. Als een mantra rolt dé golf continu de baai in. Wie wil surfen zoals oeroude Peruanen, kan dat op ‘caballitos de totora’. Rieten handgemaakte surfkano’s naar precolumbiaans model die reeds 3000 jaar gebruikt worden door lokale vissers. Minder een surfer? Dan kan je ook van de tropical vibes genieten op de zalige zandstranden van Máncora, iets meer naar het noorden. Een goed bewaard geheim van de Peruanen. Wie zich wil verdiepen in de Noord-Peruaanse cultuur, vinkt best volgende must-see’s aan: werelderfgoedsite Chan Chan, Piramides van Zon en Maan in Trujillo en de roze rivierdolfijnen in Iquitos midden in het Amazonewoud. www.peru.travel – www.chicamaboutiquehotel.com – www.aireuropa.com

Peru

Win een surftrip voor twee personen naar Chicama – Peru

Wie al even wil wegdromen over Peru, kan dat op 9 (of 10) en 16 (of 17) juli. Tijdens het ‘All Sup Kite Windsurf Downwind’-event in surfclub Anemos in Knokke-Heist dompelen verschillende voorproefjes je helemaal onder. Zo test je je surfvaardigheden op handmade Peruaanse Zan-surfboards. Helemaal cool als je die combineert met een Peruviaanse Dunkelvolk T-shirt. Het Downwind-event sluit af met een knallende prijsuitreiking. De hoofdprijs? Een surftrip voor twee personen naar de legendarische surfspot Chicama. De prijzen worden aangeboden door de Commercial Office van Peru in samenwerking met Air Europa en Chicama Boutique Hotel. ’s Avonds is er barbecue en tropical beach party met o.a. Peruaanse cocktails. Met de wereldberoemde dj Robert Abigail achter de draaitafel is het tropische feestje helemaal compleet. Meer info of inschrijven voor het kite-, windsurf en SUP-event: www.anemos.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 6 juli 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: