Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Maak een fantastische reis door de culinaire regio’s van Spanje

Als liefhebber van zon en cava is Spanje uiteraaaaard voor mij een hele fijne bestemming. DeKriebelOpReis partner NOVASOL weet dit ook en  bracht daarom enkele heel lekkere tips voor ons samen op zonnige bestemmingen…

 

Spanje is meer dan flamingo, voetbal, schitterende kustgebieden, zonnige dagen en een bruisend nachtleven. Culinair genieten is in Spanje onontkoombaar. Maak ook eens culinaire reis door Spanje en maak kennis met de meest smaakvolle lekkernijen van het land. NOVASOL biedt overal de vakantiehuizen en typische finca’s

 

Originele tapas voor de kleine trek

De Spanjaarden eten laat, meestal tegen 22:00 uur. Wil je je aanpassen aan deze gewoonte, dan stil je met een paar lekkere tapas alvast de kleine trek. De traditionele aperitiefhapjes zijn in het hele land verkrijgbaar. Er bestaan zeer veel verschillende soorten tapas met ansjovis, olijven, ham, kaas en calamares. Tapas zijn typisch Spaans, eenvoudig maar lekker.

Met NOVASOL lekker genieten van Spanje (1)

Voor gerecht uit Zuid-Spanje

Een smakelijk voorgerecht is uiteraard altijd welkom. In Andalusië, Zuid-Spanje is gazpacho een populair voorgerecht, maar in de warme zomermaanden zijn de ingrediënten voor deze lekkernij overal in Spanje te vinden. Gazpacho is een soep die koud wordt geserveerd en bestaat uit verse tomaat, komkommer en paprika. Brood, knoflook, olijfolie, zout en wijnazijn maken het geheel af. Omdat gazpacho koud wordt gegeten, is het op warme dagen een perfect voorgerecht. En bij een typisch Spaanse maaltijd hoort natuurlijk een glas sprankelende Cava.

Hoofdgerecht uit de Middellandse Zee

Het hoofdgerecht brengt ons naar Valencia, een iets noordelijker gelegen regio aan de oostkust van Spanje. Paella is hier een traditioneel gerecht. Bestaande uit vis, verse garnalen, calamares, schaaldieren, snijbonen en saffraan. De verse ingrediënten zijn op de plaatselijke markten te koop. Je kunt dit bekende gerecht uiteraard ook bestellen in de lokale restaurants. Het meest belangrijke ingrediënt is de Arroz de Valencia. Deze rijstsoort wordt alleen in het zuiden van Valencia verbouwd.

Met NOVASOL lekker genieten van Spanje (2)

Catalaans nagerecht voor de echte zoetekauwen

Voor het nagerecht reizen we nog verder naar het noorden. In Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, moet je zeker de Crema Catalana eens te proeven. Dit is de Spaanse versie van het bekende Franse nagerecht crème brûlée. De smaak van kaneel en citroenschillen is heerlijk. De krokante korst ontstaat door het verhitten van suiker. Na de Crema Catalana geniet u van een pittige kop koffie. Spaanse koffie heeft een sterke en volle smaak. Breng tijdens je vakantie in Barcelona ook een bezoek aan de Mercat de la Boquerìa. Deze fantastische markt bevindt zich direct aan La Rambla en is een aanrader voor liefhebbers van lekker eten.

Ervaar authentiek Spanje met NOVASOL in een Finca, vakantievilla of appartement.

Alle vakantiehuizen in Spanje: http://bit.ly/29yYyjt

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 juli 2016 door in Novasol, Spanje, Travelweetjes en getagd als , , .
%d bloggers liken dit: