Appetite To Discover

de nieuwe benaming voor De Kriebel Op Reis blog van Christel Bedert

Maschseefest in Hannover

Time flies zeggen ze. En hoe! Het is zowaar een jaar geleden dat Zoon en ik samen op persreis waren in Hannover. Zoon is ondertussen een uit de kluiten gewassen jongeman aan het worden. Twee schoenmaten groter dan zijn moeder en bijna even groot als zijn vader. Onze reisorganisator is ondertussen zelf papa geworden.

Dit ter inleiding om u een beetje te vertellen over Hannover. Daar begint op 27 juli het Maschseefest, de Gentse Feesten van Noord-Duitsland zeg maar. U leest er hieronder alles over.

hannover

Wie een culinaire reis rond de wereld wil maken moet beslist een keertje naar het Maschseefest in Hannover. Dit 19 dagen durende festival rond het grote Maschseemeer in Hannover is zondermeer een belevenis. Grote blikvangers zijn de meer dan 70 eetstandjes, 140 artiesten én de hoogste mobiele uitkijktoren van Europa.  Daarmee is het Maschseefest het grootste volksfeest van Noord-Duitsland en het festival dat wellicht het dichtst aanleunt bij onze eigen Gentse Feesten.

Het Maschseefest start dit jaar op 27 juli en duurt nog tot 14 augustus.   Onder het thema ‘Ahoi Maschseefest’ worden de bezoekers ondergedompeld in een wereldreis vol culinaire hoogtepunten, gratis openluchtconcerten, spannende activiteiten op het water en een meeslepend kinder- en kleinkunstprogramma. De hoogste mobiele uitkijktoren van Europa, de Maschsee Skyliner, zorgt met zijn 81 meter bovendien voor een prachtig uitzicht over de Maschsee en de bezienswaardigheden van Hannover.

Ook dit jaar is het Maschseefest weer startklaar voor een culinaire wereldreis door allerlei verschillende landen. Onder het motto ‘Ahoi Maschseefest 2016: stap in voor een reis rond de wereld!’ worden de keukens van het Verre Oosten, Italië, Mexico, Spanje, Duitsland en de Caraiben aangedaan. De chef-koks zijn blij om hun passagiers aan boord van het Mascheefest te mogen begroeten met typisch nationale gerechten, exotische drankjes en lekkere cocktails.

Na deze culinaire tocht om de wereld is het tijd voor een muzikale wereldreis! Een grote variëteit van concerthighlights staat op het programma, met acts uit landen overal ter wereld: op de Maschsee Bühne zorgen onder andere Radio Tropical, Son del Nene en Juliano Rossi voor de vakantiestemming. Bij de Temple Bar is de Ierse folklore thuis, met bands als The Keltics en The Irish Bastards. Het Löwenbastion presenteert vooral lokale grootheden. Countryster Gunter Gabriel en de betere coverbands brengen daarnaast sfeer bij de Maschseequelle.

Voor iedereen die het Maschseefest wil combineren met een reisje naar Hannover, heeft Hannover Marketing und Tourismus GmbH (HMTG) een passend avonturenpakket en een voordelige groepsspecial samengesteld. Meer informatie vindt u hier.

Bezoekers kunnen online hun persoonlijke tafel in hun favoriete etablissement reserveren.

Meer informatie over het programma  HIER.

Het Maschseefest is ook op Facebook te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 juli 2016 door in Duitsland, Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: