dekriebelopreis

de travel reis blog van Christel 'De Kriebel' Bedert

DeKriebelOpReis zendt je #KissesFromKent?

Als England-addict en onverbeterlijke zoener, kan ik niet anders dan u deze boodschap mee te geven :

Honderden inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent (Verenigd Koninkrijk) werpen kusjes toe naar mensen overal in Europa – een massale virale uitnodiging om deze zomer de Tuin van Engeland te bezoeken.

Via #KissesFromKent namen mensen en bedrijven uit het hele graafschap in Zuidoost-Engeland selfies waarop ze kusjes toewerpen op hun favoriete plekje in Kent, die ze dan op sociale media delen met een leuke boodschap erbij. De campagne kent sinds haar lancering op 22 juli een enorm succes en bereikte al meer dan 850.000 mensen op Twitter. Het doel van deze campagne van Visit Kent is te laten zien hoe vriendelijk en gastvrij Kent is. Ze zet bezoekers ertoe aan het graafschap zelf te ontdekken – zeker nu de euro zo sterk staat tegenover het pond.

Chief executive Sandra Matthews-Marsh MBE van Visit Kent zegt: “Kent is echt de Tuin van Engeland en we willen de wereld laten zien welke geweldige, positieve en creatieve bestemming we zijn. #KissesFromKent gaat over mensen die leuke, positieve boodschappen over ons graafschap delen met vrienden, familie of zelfs onbekenden overal ter wereld. Bekijk de posts die op sociale media worden gedeeld – we zijn er zeker van dat ze je zullen inspireren. Door de sterke euro en het zwakke pond is het Verenigd Koninkrijk een uitstekende keuze voor reizigers uit Europa en Kent zou in alle geval bovenaan hun lijstje moeten staan. Onze Europese buren mogen er zeker van zijn: er wacht hen een heel warm onthaal.”

De campagne #KissesFromKent duurt nog de hele zomer. Inwoners, bezoekers en bedrijven in Kent kunnen deelnemen. De ‘kusjesselfies’ kun je alleen of in groep nemen tijdens een wandeling in het groen, bij een toeristische attractie, terwijl je je vingers aflikt van lokale lekkernijen, ligt te zonnen of steentjes keilt op het strand, of aan het dansen bent op een festival. Het draait erom een beetje liefde uit Kent te delen.

De kustlijn in het oosten van Kent leent zich uitstekend voor een gezinsvakantie en de afgelegen kusten zijn ideaal om te surfen. Bezoekers kunnen overnachten in enkele van de bekendste historische monumenten van Kent zoals de kastelen van Leeds, Hever of Dover. Het schitterende Port Lympne Reserve is het enige reservaat van het Verenigd Koninkrijk waar je op safari kunt gaan en ook nog kunt overnachten.

Je kunt kiezen uit een waaier van overnachtingsmogelijkheden voor korte vakanties, zoals landhuizen en boetiek-B&B’s. Wie graag wat langer blijft, kan zijn vakantie doorbrengen in zijn eigen gezellige cottage of chic appartement voor een culturele citytrip of een landelijke reis naar het typische Engelse platteland.

Wie nog twijfelt aan de kwaliteit van de Engelse keuken: de superverse producten van Kent, haar bekende Michelin-sterrenrestaurants en kleurrijke eetfestivals zullen zelfs de meest kieskeurige smaakpapillen over de streep trekken. Foodies worden verwend met Whitstable oesters, zoete aardbeien, en Romney Marsh lamsvlees, evenals ambachtelijke gin, beroemde bieren en enkele van de meest verfijnde schuimwijnen ter wereld.

Ook kun je genieten van heel wat gezinsvriendelijke eet- en muziekfestivals, zoals Whitstable Oyster Festival, Faversham Hop Festival, Broadstairs Folk Week of middeleeuwse festiviteiten met toernooien in Hever Castle.

Sandra Matthews-Marsh: “Ons landschap inspireerde dichters, overal ter wereld drinkt men onze ale en op onze kusten werd geschiedenis geschreven. Kent is een fantastische plek om te bezoeken en het is meer dan ooit belangrijk dat we allemaal positieve boodschappen van liefde en vriendschap met elkaar delen. We hopen dat #KissesFromKent je zal inspireren. En als je onze streek bezoekt, wil je dan je eigen #KissesFromKent met je vrienden en familie thuis delen?”

Done dus 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 3 augustus 2016 door in Travelweetjes en getagd als , .
%d bloggers liken dit: